ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παράταση έως τα τέλη Οκτωβρίου στην καραντίνα για τα βοοειδή του Έβρου λόγω της οζώδους δερματίτιδας

Παρατείνεται – με νέο εκτελεστικό κανονισμό της Κομισιόν – έως τις 30 Οκτωβρίου (η πρώτος κανονισμός έκανε λόγο για εμπάργκο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) η καραντίνα βοοειδών του Έβρου με αφορμή την εξάπλωση της οζώδους δερματίτιδας. Η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα έπειτα από σχετική απόφαση της διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ πρoηγήθηκε η επιβεβαίωση δυο κρουσμάτων της νόσου στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο αριθμός των βοοειδών που έχουν θανατωθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 1.300 ενώ με εντατικούς ρυθμούς και τη συνδρομή κτηνιάτρων από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ), συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Δέλτα Έβρου και της ευρύτερης περιοχής των Φερών.

Μέχρι στιγμής τα 8 συνεργεία κτηνιάτρων έχουν εμβολιάσει, εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης, 3.500 βοοειδή. Να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα απειλής της δημόσιας υγείας, αφού η κατανάλωση γαλακτοκομικών και κρέατος και γενικότερα προϊόντων που έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία είναι απολύτως ασφαλής.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στην Περιφέρεια η Γενική Δ/νση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Υγείας Ζώων

Δείτε εδώ τον νέο εκτελεστικό κανονισμό της Κομισιόν

agrotypos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version