Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παράπονα παλλινοστούντων για τη διακοπή των συντάξεων τους

image_print

Από την εκδήλωση μνήμης για την Ποντιακή γενοκτονία δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα των παλλινοστούντων για τις συντάξεις που λάμβαναν από τον ΟΓΑ και τα τελευταία χρόνια έχουν διακοπεί. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος του προέδρου του συλλόγου Παλλινοστούντων Καβάλας με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αμμόλοφοι: Στα 60.000 ευρώ το ετήσιο ενοίκιο για τα beach bar – Αύξηση 58%

image_print

Σημαντικά αυξημένο θα είναι το κόστος μίσθωσης για τα παραλιακά μπαρ στους Αμμολόφους, καθώς ο Δήμος Παγγαίου προχωρά σε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό για οκτώ θέσεις στην ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία της περιοχής.

Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Αυγούστου και αφορά νέες μισθώσεις διάρκειας τριών ετών. Η μεγάλη αλλαγή αφορά την τιμή εκκίνησης, η οποία διαμορφώνεται πλέον στις 60.000 ευρώ ετησίως για κάθε θέση, έναντι 38.000 ευρώ στην προηγούμενη διαδικασία.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 58%, γεγονός που ανεβάζει αισθητά τον πήχη για τους επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , είχε εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο η ελάχιστη ετήσια τιμή να φτάσει τις 100.000 ευρώ, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο δεν προχώρησε.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καταγγελία για επαναλαμβανόμενη άτυπη κατασκήνωση και προβλήματα υγιεινής στο Περιγιάλι

image_print

Έντονο προβληματισμό προκαλεί σε κατοίκους και λουόμενους η κατάσταση που, σύμφωνα με καταγγελία ενεργού πολίτη, παρατηρείται σχεδόν καθημερινά στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο Περιγιάλι, κοντά στην εξέδρα του ναυαγοσώστη.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στον συγκεκριμένο χώρο σταθμεύουν κατά διαστήματα τέσσερα έως οκτώ οχήματα τύπου βαν, στα οποία διαμένει μεγάλος αριθμός ατόμων, συχνά από το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η απουσία κατάλληλων υποδομών υγιεινής φαίνεται να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, καταγράφονται περιστατικά ούρησης και αφόδευσης ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα, κοντά σε δέντρα ή σε χωμάτινα σημεία. Παράλληλα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις πλυσίματος και απλώματος ρούχων στον ίδιο χώρο.

Η κατάσταση προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για πολυσύχναστη παραλιακή περιοχή, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Κατά το παρελθόν, έπειτα από τηλεφωνικές αναφορές πολιτών, έχει υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας και προσωρινή απομάκρυνση των οχημάτων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα επανεμφανίζεται έπειτα από λίγες ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται μια πιο σταθερή και συντονισμένη αντιμετώπιση.

Οι πολίτες ζητούν από την Αστυνομία, τις υγειονομικές υπηρεσίες και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα. Στόχος δεν είναι η στοχοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας, αλλά η τήρηση των ίδιων κανόνων καθαριότητας, υγιεινής και νόμιμης χρήσης των δημόσιων χώρων από όλους.

Η εξεύρεση μιας μόνιμης και ανθρώπινης λύσης, με σεβασμό τόσο στους επισκέπτες και τους λουόμενους όσο και στα άτομα που διαμένουν προσωρινά στον χώρο, θεωρείται απαραίτητη, ώστε να προστατευθούν η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η εικόνα της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γερμανοί δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τις ομορφιές της Καβάλας

image_print

Με την ξενάγησή τους στο Μουσείο Καπνού και στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουλίου, η τετραήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών δημοσιογράφων και εκπροσώπων του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης και της Marabou Airlines στην Καβάλα.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Stefan Grundler (Funk Haus Nürnberg Radio), Brigit Ropohl (Freie Journalistin für Mittelbayerische Zeitung), Meike Kreil (T-online) και Melanie Kunze (Nürnberger Nachrichten), καθώς και οι εκπρόσωποι Τύπου του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης, Christian Albrecht, και της Marabou Airlines, Veronika Meyer.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, οι φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Φίλιπποι Αναπτυξιακός Μονοπρόσωπη Α.Ε.», Κορίνα Γανίτου, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Philos», Σωτήρη Ξώγνο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά μνημεία, αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο Φρούριο της Καβάλας, τις Καμάρες, το Τζαμί Χαλήλ Μπέη, το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων, το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, τον ποταμό Νέστο, καθώς και σε τοπικές επιχειρήσεις που αναδεικνύουν την παραγωγική και γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Η αυλαία της επίσκεψης έπεσε με την ξενάγηση στο Μουσείο Καπνού από τη Διευθύντρια Πολιτισμού και Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, καθώς και με την επίσκεψη στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

Το επόμενο διάστημα, οι εντυπώσεις, το φωτογραφικό υλικό και τα ρεπορτάζ που συγκέντρωσαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αναμένεται να δημοσιευθούν στα μέσα ενημέρωσης που εκπροσωπούν, προβάλλοντας την Καβάλα και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων στο γερμανικό κοινό. Στις δημοσιεύσεις θα περιλαμβάνονται επίσης δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, καθώς και εικόνες από το KAVALA FESTIVAL, ενισχύοντας την τουριστική προβολή της περιοχής σε μία σημαντική ευρωπαϊκή αγορά.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en