ΚΑΒΑΛΑ

Παράδοση 72 κάδων οικιακής κομποστοποίησης στον δήμο Παγγαίου

Ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στο πλαίσιο του έργου “Pilot Operation of the Municipal Integrated Solid waste management system” – POMIS, του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013, Προτεραιότητα 1- Ποιότητα ζωής 1.1 – Προστασία, διαχείριση και προώθηση των περιβαλλοντικών πόρων, προέβη σε πρόσκληση παραλαβής των κάδων κομποστοποίησης, από τους ενδιαφερόμενους που δήλωσαν συμμετοχή για την Πιλοτική Δράση της Οικιακής Κομποστοποίησης,  την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο του δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη καθώς και ενημέρωσης για την εν λόγω Δράση.

Την παρουσίαση του έργου έκανε, εκ μέρους της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., ο περιβαλλοντολόγος, Αναστάσιος Πεταλάς, ο οποίος προχώρησε σε μια εξειδικευμένη ανάλυση της διαδικασίας, των κατάλληλων και ακατάλληλων υλικών προς χρήση, ενώ παρέθεσε οδηγίες «σωστής» λειτουργίας, καθώς και μικρά μυστικά κομποστοποίησης.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, που αναμένεται να ξεκινήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον δήμο Παγγαίου, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Καθαριότητας, Κώστας Τσάκαλος, η πρόεδρος της Κοι.Επ. δήμου Παγγαίου, Όλγα Αμπατζιά, καθώς και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ, Ζαφείρης Μυστακίδης.

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version