ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παπαθανάσης | Αυτή την στιγμή δεν συζητούμε για νέα οικονομικά μέτρα στην εστίαση

Ερώτηση του ENA CHANNEL προς τον  αναπληρωτή  Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση σχετικά με τα νέα δεδομένα αλλά και τα νέα μέτρα της εστίασης έκανε πριν από λίγη ώρα η δημοσιογραφική ομάδα του ENA.

Ο κ. Υπουργός συμμετείχε και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις  εκδηλώσεις του Επετειακού Επιστημονικού Συνεδρίου του ΕΟΑΕΝ με θέμα: «Η συμβολή της νησιωτικής οικονομίας τα τελευταία 200 χρόνια. 1821-2021».

Σε ερώτηση ωστόσο του ΕΝΑ σχετικά με τα νέα μέτρα και το ενδεχόμενο νέο ολικό lockdown οι απαντήσεις του κ. Παπαθανάση  είναι ξεκάθαρες προς  όλες τις πλευρές.

‘Οπως είπε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Από κει και πέρα ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σε τοπικό επίπεδο το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας έχει στείλει εδώ και μέρες τις δικές του προτάσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, καθώς δυστυχώς η τήρηση των νέων μέτρων έχει φέρει την μείωση της κίνησης στην εστίαση και το Σωματείο ζητά να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την συγκεκριμένη κατάσταση.

Ο κ. Παπαθανάσης ωστόσο τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι το Υπουργείο αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δώσει πακέτα στήριξης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή δεν εξετάζεται κανένα οικονομικό πακέτο στήριξης. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Παπάζογλου σχετικά και με τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο στην Καβάλα, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθαρίζει ότι ήδη οι επαγγελματίες της εστίασης γνώριζαν ότι τα μέτρα για τον χειμώνα και τους εσωτερικούς χώρους θα ήταν αυστηρά και αυτή την στιγμή απλά εφαρμόζονται κάποια νέα μέτρα νωρίτερα λόγω του ”επιθετικού” 4ου κύματος της πανδημίας.

”Ακούμε και κατανοούμε τις δυσκολίες” τονίζει ο κύριος Υπουργός ‘‘ωστόσο η προσαρμογή στην πραγματικότητα της πανδημίας είναι δύσκολη και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει, πρέπει να εμβολιαστούμε για να μπορέσουμε να αντέξουμε και να βγούμε νικητές στην συγκεκριμένη μάχη”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version