ΚΑΒΑΛΑ

Παπαδόπουλος | Είναι πρωτοφανές εργαζόμενοι στην Καθαριότητα να καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Καβάλας

Για τις καταγγελίες εργαζόμενων στην υπηρεσία Καθαριότητας, την τακτοποίηση των αδειών των δημοτικών πάρκινγκ και τις εξελίξεις στον ΑΟΚ μίλησε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη  ο Μάκης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην καταγγελία 30 περίπου εργαζόμενων της Υπηρεσίας Καθαριότητας προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετακινήσεις που έκανε η διοίκηση του Δήμου το τελευταίο διάστημα από την Καθαριότητα σε άλλες υπηρεσίες. Διευκρίνισε ότι με βάση την καταγγελία οι μετακινήσεις αυτές φαίνεται πως θεωρούνται παράνομες, καθώς οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ο Μάκης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η πιο σοβαρή συνέπεια αυτών των μετακινήσεων είναι ότι αποδυνάμωσαν το προσωπικό της Καθαριότητας, με συνέπεια να φορτωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παραπάνω δουλειά. Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει η πληροφορία ότι οι εργαζόμενοι που έκαναν την καταγγελία εκβιάζονται τώρα από τη διοίκηση του Δήμου να ανακαλέσουν την καταγγελία.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «πρωτοφανές και πραγματικά δυσάρεστο εργαζόμενοι να καταγγέλλουν επίσημα τον Δήμαρχο Καβάλας για παράνομες μετακινήσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος έλεγε ότι το προσωπικό της Καθαριότητας δεν φτάνει. Πρέπει τώρα ο κ. Μουριάδης να εξηγήσει στους δημότες γιατί έκανε αυτές τις μετακινήσεις, αφού το προσωπικό δεν φτάνει.

Αυτό βέβαια που δεν καταλαβαίνω είναι οι εκβιασμοί προς εργαζόμενους που βρήκαν το θάρρος να πουν την αλήθεια. Όταν θα λάβουμε και γραπτώς την καταγγελία θα δούμε και τις λεπτομέρειες.

Όλα αυτά όμως έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών. Κακή οργάνωση και ρουσφέτια οδηγούν τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας σε υποστελέχωση και προβληματική λειτουργία».

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες με τα δημοτικά πάρκινγκ»

Για τα δημοτικά πάρκινγκ και την καθυστέρηση στην τακτοποίηση των αδειοδοτήσεων, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε πως «δυστυχώς τα πάρκινγκ είναι 20 χρόνια χωρίς άδεια και 20 χρόνια με τους ίδιους ενοικιαστές, και χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας για οχήματα και οδηγούς. Ο κ. Μουριάδης έχει ευθύνη γι’ αυτό και τώρα και παλαιότερα, όταν ήταν ξανά στη διοίκηση του Δήμου την περίοδο 2011-2014, οπότε να μην κουνάει το δάχτυλο στους άλλους αλλά να κάνει αυτοκριτική. Εκτός αν τους βόλευε κάποιους αυτή η ακαταστασία, για να κρατάνε “όμηρους” τους επαγγελματίες για πολιτικούς λόγους…

Από τον Ιούλιο που ψηφίστηκε η τροπολογία για την αδειοδότηση των πάρκινγκ μέχρι σήμερα, έπρεπε να προχωρήσουν κάποιες εργασίες στα πάρκινγκ (περίφραξη, πυρασφάλεια, φωτισμός, διαγραμμίσεις κ.ά.), αλλά αντί για εργασίες είδαμε πάλι χαλαρότητα και αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου.

Εμείς θα είμαστε θετικοί στο αίτημα του ιδιώτη του πάρκινγκ της οδού Κασσάνδρου, που συζητείται σήμερα στην Κοινότητα Καβάλας, αλλά και σε κάθε άλλο αίτημα για την τακτοποίηση των πάρκινγκ. Όπως το 2019 “βάλαμε πλάτη” για το πάρκινγκ Ροδόπη και δώσαμε μία παράταση 2 χρόνια για να λυθούν τα προβλήματα, έτσι και τώρα θα στηρίξουμε κάθε σωστή λύση.

Ανησυχώ ωστόσο για τις καθυστερήσεις στην προκήρυξη νέων διαγωνισμών. Από ορισμένα πάρκινγκ έχουν λήξει οι συμβάσεις και έχουν δοθεί παρατάσεις. Έγιναν οι παρατάσεις όμως με τη σωστή διαδικασία; Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Μουριάδης κάνει πάλι “του κεφαλιού του” και θα μας βάλει πάλι όλους σε μπελάδες. Δική του απόφαση, δική του και η ευθύνη».

Μάκης Παπαδόπουλος: «Εμείς ψηφίζουμε σήμερα ΑΟΚ, για να παίξει την Τετάρτη στο σπίτι του»

Για τις εξελίξεις στον ΑΟΚ ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Είμαι στην οικογένεια του ΑΟΚ από δεκαπέντε χρονών, έχω περάσει και από τον ερασιτέχνη ΑΟΚ και την επαγγελματική ομάδα, και τώρα ανήκω στους παλαίμαχους. Μια ζωή ΑΟΚ. Γι’ αυτό και έχω μεγάλη ευαισθησία στα θέματα της ομάδας και πραγματικά αισθάνομαι θλίψη για όλα όσα άσχημα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες.

Βρίσκω απαράδεκτη τη διχαστική στάση του Δημάρχου Καβάλας, ο οποίος ενώ είναι παντελώς άσχετος με την ομάδα, ξαφνικά απέκτησε και άποψη και άρχισε να κάνει διακρίσεις μεταξύ κάποιων που αγαπάνε και κάποιων που δεν αγαπάνε την ομάδα. Πότε πρόλαβε ο ίδιος να αγαπήσει την ομάδα; Καμία σχέση δεν είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά μπλέχτηκε μέχρι και στη διοίκηση της ομάδας, προφανώς για τις ψήφους…

Το διχαστικό κλίμα όμως μας βλάπτει. Αντί να συγκεντρωθούμε στα σημαντικά, αντί να συνεργαστούν όλες οι πλευρές, οι αντιπαραθέσεις μεγαλώνουν και μας αποπροσανατολίζουν. Το χθεσινό άσχημο σκορ 7-0 με τον Πιερικό είναι πολύ δυσάρεστο αλλά δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα όσων λένε παχιά λόγια, χωρίς τις σωστές πράξεις και τα σωστά αποτελέσματα.

Σήμερα συζητείται στο Συμβούλιο της Κοινότητας Καβάλας η παραχώρηση του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” στον ΑΟΚ ως έδρα της ομάδας. Υπάρχει από την προηγούμενη εβδομάδα ένα πρόβλημα με τη νόμιμη εκπροσώπηση της ομάδας, το οποίο δεν φρόντισε η διοίκηση του Δήμου να το διευκρινίσει σε συνεργασία με όλες τις πλευρές και έτσι πήγε πάλι ο Δήμος να εκτεθεί. Πιστεύω όμως πως σήμερα όλα θα ξεπεραστούν και η ομάδα μας θα λάβει την παραχώρηση του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη”, για να κάνει τη δουλειά της».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version