Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πανούσης | Λάθος η απόφαση της Κωνσταντοπούλου

«Δεν μπορεί η αστυνομία να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής»
Την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προκάλεσε η καταγγελία ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απαγορεύθηκε η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία» είπε σήμερα από το Βόλο ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί – η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη», είπε ο υπουργός, σύμfωνα με το e-thesallia.gr.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό για την αμφισβήτηση που δέχεται. Υπάρχει διαφορά προσεγγίσεων, ανάλυσης της κατάστασης και δράσης. Γι” αυτό είναι ο πρωθυπουργός, για να δείξει ποιος είναι ο δρόμος. Αυτός που μερικοί χαράσσουν ή φαντασιώνονται ή αυτόν που εγω διευθύνω με τις γνώσεις μου το Υπουργείο…

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δέχτηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και ακολούθησε σύσκεψη με φορείς του Νομού για θέματα της Δραμας, παρουσία των Βουλευτών Ν. Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτριου Κυριαζίδη και ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Α.Μ.Θ. κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. για Θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Κωνσταντίνος Κόντος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος,, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Γεώργιος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ελευθέριος Ταμπουριδης και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος
Καγιάογλου, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Δράμας, γεγονός που σχετίζεται με την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του έθεσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σαφείς ημερομηνίες-ορόσημα των ενεργειών, διαδικασιών και εργασιών που απαιτούνται έως την περαίωση και παράδοση στους πολίτες των έργων κατασκευής των οδικών αξόνων Δράμας-Αμφίπολης και Δράμας-Καβάλας, ενώ υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα θεμελιωθεί, από τον ίδιο, το νέο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις μας η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην επικράτεια του Νομού Δράμας. Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχαήλ Μουρβετίδης, αφού αναφέρθηκε σε ζητήματα-παρεμβάσεις-έργα οδικών αξόνων και υποδομών περιφερειακής αρμοδιότητας, είπε ότι : «Η οδική και σιδηροδρομική απομόνωση και η συνεχής υποβάθμιση της Δράμας προκαλεί την καχυποψία και την απογοήτευση των πολιτών για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός, για την ολοκλήρωση αυτών των έργων-οδικών αξόνων, προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας, να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με απτά αποτελέσματα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Εξασφάλιση 15 Εκατομμυρίων Ευρώ για Έργα Υποδομών

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη Δράμα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος του έργου για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη και δήλωσε: «Η ανάπτυξη των δύο έργων, που αποτελεί σταθερό αίτημα της Δράμας, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κινητικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, αν και μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή.»

Στη συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ. Αναγνώπουλος, ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δράμας, Δ. Αμαραντίδης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυγενάκης | Απλοποιείται η διαδικασία καταβολής «πρόσθετων τελών» στους γεωτεχνικούς

«Την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των «πρόσθετων τελών» προς τους γεωτεχνικούς, ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις προωθεί το ΥΠΑΑΤ, το οποίο αναμένει τις προτάσεις των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίμων».

Αυτό επισημαίνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

«Περαιτέρω», σημειώνει ο κ. ΥπΑΑΤ,«από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του υπουργείου έχουν μεταφερθεί όλα τα αναλογούντα ποσά στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτωνπου αφορούν στο έτος 2022 (ποσού 250.000€) και, μέχρι τέλους Ιουνίου 2024, θα έχουν μεταφερθεί και τα ποσά που αφορούν στα «πρόσθετα τέλη» έτους 2023, εφόσον έχει παραληφθεί από τη ΓΔΟΥ το σύνολο των αιτημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για τον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα των Γεωτεχνικών, όπως αυτά που αφορούν στην Π.Ε. Άρτας», προσθέτει, «προωθήθηκε σχετική ρύθμιση, η οποία επιλύει το πρόβλημα της παραγραφής και αναμένεται η καταβολή τους».

Όσον αφορά τη στελέχωση του ΥΠΑΑΤκαι ειδικότερα στον κλάδο ΠΕ Γεωτεχνικών, στον οποίο, σύμφωνα με το π.δ. 85/2022 (Α΄232), περιλαμβάνονται οι ειδικότητες ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωλόγων, ΠΕ Δασολόγων, ΠΕ Ιχθυολόγων και ΠΕ Κτηνιάτρων, έχει ως εξής:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΚΕΝΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ 1007 804 197 6
ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ 14 14 0 0
ΣΥΝΟΛΟ 1021 818 197 6

Επισημαίνεται ότι οι θέσεις που έχουν δεσμευτεί αφορούν στον 1ο κύκλο Κινητικότητας του 2024, καθώς και στον Προγραμματισμό Προσλήψεων για τα έτη 2020-2024.

Τέλος, σχετικά με την απεργία των Γεωτεχνικών ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι,  αφενός η προσφυγή στη Δικαιοσύνη κρίθηκε αναγκαία με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου, με την υπ’ αριθ. 361/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κηρύχθηκε  παράνομη και καταχρηστική.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en