Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία | Παραλύει η χώρα σήμερα

«Παραλύει» η χώρα σήμερα από την Πανελλαδική απεργία κατά του ασφαλιστικού με τα σωματεία εργαζομένων να συμμετάσχουν καθολικά στις κινητοποιήσεις αλλά και κλάδοι που δεν είθισται να απέχουν απο την εργασία τους αυτή την φορά συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
 
Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
 
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.
 
Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 
Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για “αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης”.
 
Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.
 
Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
 
Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.
 
Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου.
 
Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
 
– Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. – Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
 
– Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.
 
-Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί καθώς οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ’ άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. – Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.
 
Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Η ΠΝΟ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση της διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού. – Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59.
 
Η Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08.00 έως 12.00. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων.
 
– Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
 
– Λουκέτο θα βάλουν και πολλοί εμπορικοί σύλλογοι με τα μαγαζιά να παραμένουν με κατεβασμένα ρολά.
 
– Ακόμα και οι καφετέριες θα μείνουν κλειστές σε πολλές περιοχές της χώρας.
 
Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
 

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

πηγή: dikaiologitika.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Εξασφάλιση 15 Εκατομμυρίων Ευρώ για Έργα Υποδομών

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη Δράμα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος του έργου για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη και δήλωσε: «Η ανάπτυξη των δύο έργων, που αποτελεί σταθερό αίτημα της Δράμας, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κινητικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, αν και μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή.»

Στη συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ. Αναγνώπουλος, ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δράμας, Δ. Αμαραντίδης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες σε Παγγαίο και Νέστο | Ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες

Τις πληγές τους μετρούν και οι αγρότες στο Οφρυνιο Καβάλας μετά τη θεομηνία που έπληξε για σχεδόν μία ώρα την περιοχή προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες βερίκοκου.

Όπως λένε αγρότες που καλλιεργούν βερίκοκα «το 95% περίπου της παραγωγής έχει καταστραφεί, έπεσε στο έδαφος και πλέον δεν μπορεί ούτε να πωληθεί ούτε να δοθεί για κομπόστα ή για χυμό».

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί και όσοι καλλιεργούν ελιές και σιτηρά, ενώ, περιμένουν το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που θα πάει να εκτιμήσει την κατάσταση και να αρχίσει η διαδικασία απόδοσης των αποζημιώσεων καθώς όπως λένε τα έξοδα τρέχουν και η χρονιά πλέον είναι χαμένη γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ολική ζημιά σε ακτινίδια

Σε απόγνωση είναι οι καλλιεργητές ακτινιδίων στο Νέστο. Οι ισχυροί άνεμοι, τη Μεγάλη Παρασκευή, βρήκαν τα φυτά πάνω στην ανθοφορία, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής. Η ζημιά στα ακτινίδια αγγίζει το 80% και θα φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για το Μελάνωμα από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει 50 προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα ΔΩΡΕΑΝ, στις ημερομηνίες από Τετάρτη 15/5 – Παρασκευή 24/5/2024.

 Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ.

 Προηγούνται οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Τα γραφεία μας βρίσκονται Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως  Παρασκευή από τις 10 – 12πμ.

Τηλ. 2510 620 208

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en