Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018!

Το άκουσμα και μόνο των πανελλαδικών εξετάσεων προκαλεί άγχος σε κάθε μαθητή της Γ Λυκείου και στην οικογένειά του. Ειδικά στο παρόν χρονικό διάστημα που είναι μια ανάσα πριν τις εξετάσεις και η αγωνία είναι στα ύψη.

Αναμφίβολα, αυτός ο πανικός που δημιουργείται, το μόνο που καταφέρνει είναι να ‘μπλοκάρει’ τους μαθητές, κάτι που πολύ πιθανό να μη τους επιτρέψει να γράψουν τα αναμενόμενα για αυτούς.

Κάθε χρόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε ακόμα και ακραίες καταστάσεις άγχους με εκδήλωση ψυχοσωματικών διαταραχών στους εφήβους. Αυτό αποτελεί ένα θλιβερό γεγονός, οπότε και εμείς και οι γονείς των μαθητών  οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας και να προστατέψουμε τα παιδιά από τέτοιου είδους καταστάσεις στο μέγιστο δυνατό.

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Πρώτον, οι μαθητές πρέπει από εδώ και πέρα να ακολουθούν πιστά έναν προγραμματισμό στη μελέτη τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, από τον οποίο δεν πρέπει να παρεκκλίνουν για να προλάβουν να κάνουν ολοκληρωμένες και καλές επαναλήψεις . Επιπλέον επιβάλλεται να μην ξενυχτάνε και να προσέχουν πολύ τη διατροφή τους για να έχουν δυνάμεις.

Δεύτερον, οι εκπαιδευτικοί εκτός του ότι πρέπει να προγραμματίσουν τους μαθητές τους, καλό είναι να τους στηρίξουν ηθικά, να τους ακούν και να τους δώσουν να καταλάβουν ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αποδείξουν τις δυνατότητές τους και να διεκδικήσουν το μέλλον τους.

Τρίτον, οι γονείς καλό είναι όσο μπορούν να κρύβουν μπροστά στα παιδιά τους το άγχος τους για να μη τους το μεταφέρουν, να εμψυχώνουν τα παιδιά, να τα στηρίζουν, να τα φροντίζουν και να τα διαβεβαιώνουν ότι δεν ήρθε το τέλος αν δεν τα πάνε τέλεια, ενισχύοντας τη προσπάθειά τους.

Μας ρωτάτε, απαντούμε…

Η κυρία Τ.Π. ρωτάει: ‘’….Ο γιος μου είναι μαθητής Γ Λυκείου. Φέτος δίνουμε πανελλήνιες και έχει γίνει ‘αγρίμι’. Δεν τολμάμε να του μιλήσουμε, διαβάζει, έχει νεύρα και λέει ότι δεν μπορεί άλλο και του έρχεται να τα παρατήσει. Ελπίζω να μη το κάνει γιατί δεν νομίζω να μπορούμε να καλύψουμε οικονομικά τα φροντιστήρια για δεύτερη χρονιά. Τι θα με συμβουλεύατε.’

Αγαπητή κυρία,

Το πιο πιθανό είναι ότι ο γιος σας δε μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του για το αποτέλεσμα των πανελληνίων. Όμως το άγχος αυτό μπορεί να υποκρύπτει και επιτυχία στις εξετάσεις. Αυτό το διάστημα, πολλοί μαθητές κάνουν απολογισμό του διαβάσματός τους για όλη τη χρονιά και αν δεν μείνουν  ευχαριστημένοι, τους βγαίνει σε ματαιοδοξία, τύψεις και νεύρα. Σίγουρα τις τύψεις και την έντασή του συμπληρώνει το γεγονός ότι έχει μία μόνο ευκαιρία στις πανελλήνιες επειδή η οικονομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει δεύτερη απόπειρα στις πανελλήνιες εξετάσεις σε περίπτωση αποτυχίας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε να χαλαρώσει είναι να προσπαθείτε να κατευνάσετε τις εντάσεις όταν υπάρχουν, να του σταθείτε έστω και απλά με τη παρουσία σας και να τον διαβεβαιώσετε ότι υπάρχουν εναλλακτικές και ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν περάσει φέτος.

Ευχές για επιτυχία

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en