ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνια συνάντηση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» εθελοντές από την Ξάνθη

43 εθελοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη την Κυριακή 14/02

Τις εργασίες της συνάντησης φιλοξένησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, μια οργάνωση με πολύ πλευρη παρουσία σε διάφορα κινήματα και η πρώτη που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια την πρωτοβουλία για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες». Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή εμπειριών για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες των ομάδων σε κάθε περιοχή, όπου δραστηριοποιείται το κίνημα αλλά και ενημέρωση για την καλύτερη οργάνωση και προστασία του κινήματος.

Ενημέρωση για όλα τα θέματα

Όπως σημειώνει η Αιμιλία Ικονιάδου από την ομάδα δράσης της Ξάνθης , που εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή και τις εργασίες, έγινε εκτενής ενημέρωση για τις ανάγκες και τα προβλήματα αλλά και τις υποχρεώσεις όλων, εθελοντών και παραγωγών που συμμετέχουν, για τις άδειες που πρέπει να διαθέτουν και για την παρουσία των συνεταιρισμών σε αυτές τις προσπάθειες, με γνώμονα να εξασφαλίζεται πάντοτε η απόλυτη νομιμότητα και η προστασία του καταναλωτή.

Επίσης για το πώς πρέπει να οργανώνεται ο χώρος και αναπτύσσονται οι παραγωγοί ενώ δύο αρκετά καταρτισμένες εφοριακοί, έκαναν εκτενή ενημέρωση για τα φορολογικά ζητήματα.

Λογισμικό για τις παραγγελίες διανέμεται δωρεάν στις κατά τόπους πρωτοβουλίες

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η Εθελοντική Ομάδα της Κατερίνης έχει αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό για την παραγγελιοδοσία των δράσεων, το οποίο σταδιακά θα ενσωματώνουν όσες Πρωτοβουλίες το επιθυμούν στις δικές τους ιστοσελίδες.

Τέλος, οι εθελοντές όλων των ομάδων αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του κινήματος και τον τρόπο που εξελίσσεται και γίνεται αποδεκτό στις πόλεις, όπου υπάρχουν δράσεις, όπως η Ξάνθη. Ο κόσμος είναι η δύναμη του κινήματος απέναντι στα συμφέροντα που πλήττει, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Τα αποτελέσματα και οι σκέψεις για το μέλλον θα συζητηθούν στην τοπική πρωτοβουλία της Ξάνθης, που συγκροτούν η ομάδα δράσης του ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version