Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Παναθηναϊκός – Αγιαξ 0-2 (video)

Ξανά 4-2-2-2 

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Γιάννης Αναστασίου ρίχνει όλο το βάρος στην προσαρμογή των παικτών του στο 4-2-2-2. Απέναντι στον Άγιαξ, ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Χουχούμη, δεξί τον Βέμερ και στο κέντρο των μετόπισθεν τον Ταυλαρίδη με τον Κουτρουμπή. Λαγός και Ζέκα τα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους και αριστερά ο Πράνιτς, δεξιά ο Λουντ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

«Βαρύς», πολλά λάθη και δυο αντεπιθέσεις

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άγιαξ κυριάρχησε στο γήπεδο. Είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερα τρεξίματα, μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα, πίεσε σωστά και είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας. Το 1-0 με το γκολ του Μίλικ στο 32′ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σόνε ήταν λογικό και επόμενο της εικόνας των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο.

Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, δεν είχε αντίδοτο και καθαρό μυαλό στο πρέσινγκ των Ολλανδών. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν να κρατούν την μπάλα στα ο Παναθηναϊκός αν και σε θέση άμυνας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν δέχθηκε φάσεις, με τον Βέμερ να είναι εξαιρετικός ανασταλτικά.

Επιθετικά, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Ο Ζέκα ήταν εκτός κλίματος, ο Πράνιτς δεν πήρε πρωτοβουλίες και μόνο σε δύο καλές αντεπιθέσεις η ελληνική ομάδα απείληαε. Αυτές χάρη στην μαχητικότητα του Καρέλη. Στην πρώτη ο Πράνιτς πλάσαρε ψηλά και στην δεύτερη μετά από σέντρα του Έλληνα στράικερ ο Μπεργκ σε κενό τέρμα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε φρεσκάδα, κάτι που είναι λογικό μετά από δέκα ημέρες δυνατών προπονήσεων στο Όστερμπεκ. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή κυκλοφορία της μπάλας και τα πολλά λάθη αλλά είναι ένα δεδομένο σημαντικό.

Πολύ καλύτερος, έλειψε η ουσία!

Στην επανάληψη ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι τον Τριανταφυλλόπουλο αντί του Ταυλαρίδη, μετέφερε τον Πράνιτς αριστερά αντί του Χουχούμη που έδωσε την θέση του στον Νίνη. Ο Ατζαγκούν αντί του Λουντ και ο Πέτριτς αντί του Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός άφησε το κακό του πρόσωπο στα αποδυτήρια, εμφάνιστηκε πολύ καλύτερος και έχασε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Το ανέβασμα στην απόδοση του Ζέκα, ο εξαιρετικός Ατζαγκούν και το συντονισμένο πρέσινγκ έκαναν τον Παναθηναϊκό γρήγορο στην ανάπτυξη, πιεστικό και δημιουργικό.

Ο Πέτριτς στο 51′, ο Μπεργκ ένα λεπτό αργότερα, στο 80′ ο Καλτσάς και στο 84′ ο Ατζαγκούν θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ειδικά στην φάση του 84′ η μπάλα χάθηκε με γρήγορες εναλλαγές στον άξονα αλλά το πλασέ του Νιγηριανού απόκρουσε ο Μπερ. Οι «πράσινοι» έφτιαξαν φάσεις, δεν τις έκαναν γκολ και ο Άγιαξ τον… τιμώρησε στο 86′. Ο Ελ Γάζι εκμεταλλεύθηκε την λάθος διαχείριση της φάσης από Τριανταφυλλόπουλο και Θελάντερ, βρήκε χώρο και πλάσαρε υπέροχα τον Στιλ για το 2-0.

Ένα σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε και το οποία δεν έχει καμία σημασία. Στα φιλικά μετράνε άλλα πράγματα. Όπως τα «θέματα» πόυ έχει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα και… έρχεται να λύσει ο Σάντσεθ. Όπως και το πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν… Παναθηναϊκός με καλή κυκλοφορία, καλό πρέσινγκ και δημιουργία φάσεων.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, πολύ καλός αμυντικά ο Βέμερ, ξεχώρισε ο Πράνιτς ως αριστερός μπακ ενώ ο Ατζαγκούν είχε μεγάλο μέρος στην αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο μέρος.

gazzetta.gr

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en