ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παναγιώτης Κουρουμπλής | Τέλος στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές

Είναι δυνατόν ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ που έχει και ιδιωτική ασφάλιση να πηγαίνει σε ιδιωτική κλινική και αυτή να ζητεί να αποζημιωθεί πρώτα από το κράτος και έπειτα από την ιδιωτική ασφάλιση; Από εδώ και στο εξής, όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο», υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη πληγή της Δημόσιας Υγείας τους ανασφάλιστους πολίτες, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε η Πολιτεία κάθε άνθρωπο που έχει ΑΜΚΑ να τον καλύπτει ιατροφαρμακευτικά». Τόνισε ότι θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ενώ σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της ευρωζώνης. «Το εισιτήριο δεν θα είναι 5 ευρώ. Θα είναι υψηλότερο. Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι σκοπεύει να αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής και ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την ΠΕΦ και τον ΣΦΕΕ. «Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι και το κράτος διά των φορέων του – όπως είναι το ΙΦΕΤ και η φαρμακοβιομηχανία του υπουργείου Άμυνας – θα παράγει κάποια φάρμακα», ανέφερε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version