Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος στο ENA | Το Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα “μεταμορφώνεται” σε Διεθνές Κέντρο Πτήσεων

O Υπουργός Εθνικής  Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη. Το κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης απάντησε στα ερώτηματα που αφορούσαν την ανακοίνωση της τεράστιας επένδυσης από την Egnatia Aviation αλλά και την παραχώρηση για 40 έτη στην συγκεκριμένη εταιρεία το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

 

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα που  άρχισε να κατασκευάζεται το 1947 με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ» των ΗΠΑ. Σε αυτό εγκαταστάθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας. Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στη Χρυσούπολη, όπου το 1997 έγινε η μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανενεργό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Με την έγκριση και υπογραφή που πραγματοποιήθηκε πρίν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 χρόνια εκτάσεων εντός του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στην εταιρεία Egnatia Aviation ΕΠΕ ολοκληρώθηκε η πολυετής προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

O κ. Υπουργός ξεκίνησε την συνέντευξή του με την χαρακτηριστική φράση ” Ο Αμυγδαλεώνας μίλησε…”, τονίζοντας ότι ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκαλύπτει ότι με το συγκεκριμένο θέμα έχει ασχοληθεί πολύ πιο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ΥΕΘΑ και μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Αποκαλύπτει μάλιστα ότι είχε έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Μετοχικού  Ταμείου Αεροπορίας  ως βουλευτής Καβάλας με την ΝΔ και γνώριζε την κατάσταση αλλά και τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι πάντα η Εgnatia ενδιαφερόταν πάντα να ”αποκτήσει” το αεροδρόμιο του Αμυγδαλέωνα, καθώς το αεροδρόμιο της Κοζάνης δεν πληρούσε στο 100% τις προδιαγραφές που ήθελε η εταιρεία. Το ενδιαφέρον ήταν πάντα σταθερό για τον Αμυγδαλεώνα και μόλις ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέλαβε ως ΥΕΘΑ είχε άμεσα συνάντηση με τα στελέχη της Egnatia Aviation.

Ταυτοχρόνως αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι συζητήσεις άμεσα και πρίν από μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η υπογραφή με την εταιρεία με απόφαση του κ. Υπουργού με την νέα διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας που ορίστηκε από τον ίδιο.Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας. Η αναβάθμιση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα με διεθνή πρότυπα και παραμέτρους, στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης αεροπορικών δραστηριοτήτων συντελώντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην προβολή της Καβάλας και της Χώρας μας διεθνώς. Στόχος λοιπόν είναι να δημιουργηθεί ένα διεθνές κέντρο πτήσεων και θα υπάρξει και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθεί το απόσπασμα από την συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο ENA CHANNEL…

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en