Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παναγιωτόπουλος | Ερώτηση για την ρύθμιση των 100 δόσεων προς τον ΟΑΕΕ

Τον Νοέμβριο του 2014, δύο μήνες πριν τις Εθνικές Εκλογές, 49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (8 εκ των οποίων σήμερα αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης) κατέθεσαν Τροπολογία-Προσθήκη για τις ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων. Ωστόσο, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν συμπεριλαμβάνει στο Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Στην τροπολογία αυτή, μεταξύ άλλων προτείνονταν:

α) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης από τους ελεύθερους επαγγελματίες

β) η διαγραφή ή ο συμψηφισμός προσαυξήσεων στην περίπτωση που όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση πλήρωναν ένα μέρος τους

γ) η αναστολή των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των αυτοαπασχολούμενων οφειλετών και

δ) η αύξηση του ορίου του οφειλόμενου ποσού εισφορών που οφείλονται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην έναρξη συνταξιοδότησης.

Με θέμα την υλοποίηση των παραπάνω ρυθμίσεων των οφειλών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και τα Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και 12 άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Το κείμενο της τροπολογίας-προσθήκης των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαθέσιμο πατώντας εδώ

Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: Διάψευση προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ

 Και πριν ο προεκλογικός αλέκτωρ λαλήσει τρις, η Κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την καθημερινή ακύρωση όλων των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακόμη και εκείνων που κατατέθηκαν ως τροπολογίες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση της νέας Κυβέρνησης όσον αφορά στη ρύθμιση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ  (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) και των αυτοαπασχολούμενων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δυο μήνες δηλαδή πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών,  49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (8 εκ των οποίων σήμερα αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης) κατέθεσαν τροπολογία-προσθήκη με συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την προστασία των οφειλετών στον ΟΑΕΕ, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν συμπεριλαμβάνει στο Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατέθεσαν οι 49 συνάδελφοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «επιτακτική» την προσωρινή θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τη στήριξη των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Αυτοαπασχολούμενων, η πλειοψηφία των οποίων αδυνατούσε να πληρώσει τις εισφορές της.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνονταν, μεταξύ άλλων, Α) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης από τους ελεύθερους επαγγελματίες, Β) η διαγραφή ή ο συμψηφισμός προσαυξήσεων στην περίπτωση που όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση πλήρωναν ένα μέρος τους, Γ) η αναστολή των διαδικασιών

 αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των αυτοαπασχολούμενων οφειλετών, καθώς και Δ) η αύξηση του ορίου του οφειλόμενου ποσού εισφορών που οφείλονται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην έναρξη συνταξιοδότησης.

Παρόλα αυτά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτικό συμψηφισμό οφειλών δημοσίου και ιδιωτών, όπως αντίστοιχα δεν γίνεται πρόβλεψη για απόδοση επιστροφών προς τους ιδιώτες από το Δημόσιο. Επίσης δεν λαμβάνεται μέριμνα για όσους συνεπείς φορολογούμενους είχαν κάνει εκπρόθεσμες καταβολές οφειλών αλλά και προστίμων, προσαυξήσεων και για τους οποίους παραμένει μέρος της οφειλής, όπως επίσης το ύψος της ελάχιστης τρέχουσας εισφοράς παραμένει υψηλό, ενώ δεν ρυθμίζονται θέματα που αφορούν οφειλέτες οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία συνταξιοδότησης εξαιτίας των οφειλών.

 -Γιατί οι ασφαλισμένοι των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης να συνδέσει την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας σύμφωνα με την εισφοροδοτική ικανότητα, βάσει του εισοδήματος;

-Θα σεβαστεί η Κυβέρνηση το ότι στην Ε.Ε. προβλέπεται να μην καταβάλλεται πάνω από το 20% συνολικά του εισοδήματος σε ασφαλιστικές εισφορές;

-Γιατί δεν αναστέλλεται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων;

-Θα δρομολογηθεί το «πάγωμα» και η «κεφαλαιοποίηση» των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ, με μετατροπή σε ασφαλιστικό χρόνο, με προϋπόθεση την επανέναρξη καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

Θεόδωρος Καράογλου

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κωνσταντίνος Τσιάρας

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Γεώργιος Κασαπίδης

Αλέξανδρος Κοντός

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Γεώργιος Γεωργαντάς

Τιμολέων Κοψαχείλης

Μαρία Αντωνίου

Δημήτριος Κυριαζίδης

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Ιωάννης Αντωνιάδης            

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en