ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι η ώρα για «ισαποστακισμούς» στο ουκρανικό

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι η ώρα για «ισαποστακισμούς» στο ουκρανικό

Η Ελλάδα, όπως έκανε πάντα, στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι όσα συμβαίνουν βορειότερα δείχνουν ότι η Τουρκία πρέπει να αρχίσει να σέβεται τη Διεθνή Τάξη βασισμένη σε κανόνες.
Στην αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών που επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε σχετική συζήτηση κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά πολλά μαθήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε πολλά, όπως είπε, επίπεδα. «Όσον αφορά την ΕΕ ο πόλεμος έφερε μια αφύπνιση επιβεβλημένη μεν, φάνηκε όμως ως μια έκπληξη. Οι αποφάσεις αυτή τη φορά ήταν άμεσες, ακαριαίες με πνεύμα ομοφωνίας. Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν η σύμπνοια αυτή θα διατηρηθεί, λ.χ. ως προς τις κυρώσεις» σημείωσε σχετικά.

Με αφορμή το περιστατικό στη Βουλή διερωτήθηκε πόσοι είναι οι ακραίοι του Αζοφ όπως λένε κάποιοι. “Πόσοι είναι; μερικές δεκάδες χιλιάδες το πολύ”.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η Ρωσία θα περιπέσει σε απόλυτη απομόνωση εξαιτίας του Πούτιν. “Μπορούμε να μάθουμε από τη διεξαγωγή του πολέμου στο πεδίο. Ήταν ολίγον έκπληξη η σφοδρή αντίσταση των Ουκρανών στη ρωσική πολεμική μηχανή” παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο κάναμε καλά που ενίσχυσαμε συνολικά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Ιδίως τώρα που συζητείται στην Ευρώπη η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Υπάρχει δυναμική λόγω του ουκρανικού στην ΕΕ. Όπως επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, κι η Γερμανία ακόμα επανεξοπλίζεται με ένα πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version