ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΜΕ | Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση των 11 ναυτεργατών

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση των 11 συναδέλφων ναυτεργατών από την Κοινοπραξία  του κ. Μητσόπουλου, ο οποίος αξιοποιώντας την ανοχή και την ελαστικότητα που έδειξε το Λιμεναρχείο της Καβάλας, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος» της ναυτιλιακής εταιρείας «Όσιος Δαυίδ», που  συνεχίζει από το πρώτο δρομολόγιο μέχρι σήμερα να παραβιάζει το Π.Δ 152/2013 «Περί οργάνωσης του χρόνου εργασίας των ναυτικών», αποφάσισε να σταματήσει ένα ολόκληρο πλήρωμα.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη Θάσο κατά των ναυτεργατών στις 23  του Ιούνη, που διέπραξαν το έγκλημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, θέλοντας ουσιαστικά να χτυπήσει  το ταξικό εργατικό κίνημα και το δικαίωμα στην απεργία, οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν για το ποιος ενδιαφέρεται για φθηνές, ασφαλείς, και με μικρό κόστος συγκοινωνίες.

Αυτή, η ίδια η πραγματικότητα είναι και η απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τους απεργιακούς αγώνες των συναδέλφων, λέγοντας ότι κάνουν κακό στον τουρισμό και χαιρέτιζαν την άφιξη της νέας εταιρείας, προσπαθώντας να πείσουν το λαό ότι με την αύξηση του ανταγωνισμού, και καλύτερες υπηρεσίες θα έχουν οι επιβάτες και θα φθηνύνει το εισιτήριο. Όχι μόνο δεν έχουμε μείωση στο εισιτήριο αλλά απολύσεις και ενδεχόμενη μείωση δρομολογίων καταμεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Με τον καταφανέστερο τρόπο αποδεικνύεται το που τελικά οδηγεί και ποιος πληρώνει το τίμημα της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Σε χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις,  εντατικοποίηση της εργασίας, δημιουργία εργασιακών χώρων – κάτεργων, βάζοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο εργαζόμενους και επιβατικό κοινό από την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

 

Αυτές οι πρακτικές πρέπει να βρουν την καθολική αντίδραση και καταδίκη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας. Οργάνωση και αγώνας για να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις. Αγώνας για ασφαλείς, σύγχρονες, θαλάσσιες συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των εταιριών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version