Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικοί σταθμοί | Τι αλλάζει από το Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα εισαγωγής 06/06/2016

Aλλαγές στο συστημα διαχείρισης του προγράμματος  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και  Επαγγελματικής  Ζωής» και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το σχολικό έτος 2016-2017 σχεδάζει η κυβέρνηση.

Όπως αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην οποία συμμετείχαν η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο  υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης, ο Ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης  με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΕΔΕ, η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος  έχει στόχο τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, κοινωνικά δικαιότερη μοριοδότηση για την  εγγραφή των παιδιών στις ως άνω δομές,   χωρίς να υπάρχει μείωση του αριθμού των δικαιούχων και των οικονομικών πόρων για το πρόγραμμα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Επιπλέον, τονίστηκε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις.

Οι βασικές αλλαγές

Όπως υπογραμμίστηκε από την  πολιτική ηγεσία,  μερικοί βασικοί στόχοι και οι αλλαγές του νέου  συστήματος είναι:

  • Η παροχή voucher σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.
  • Η ριζική απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση.
  • Η κατάργηση του περιορισμού του 70% των προσφερομένων θέσεων που μπορεί να δηλώσει μία δομή, καθώς πλέον δύναται το 100% των θέσεων μιας δομής να καλυφθεί από κατόχους voucher.
  •  Η παροχή voucher να γίνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α απευθείας στους ωφελούμενους
  • Να παραμείνει ο αριθμός των 80.000 προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο θα μειωθεί το ποσό του voucher κατά 5%.
  • Να καλυφθεί το 100% της δυναμικότητας των δομών αλλά και το αίτημα της να διασφαλιστεί η ομαλή-σε μηνιαία βάση- ροή χρηματοδότησης των δομών.

Να σημειωθεί ότι για την επόμενη χρονιά έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. €. Το παραπάνω είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι η συμμετοχή του ΕΣΠΑ μειώνεται από 120 εκατ. σε 93 εκατ. €, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η εθνική συμμετοχή από 57 εκατ. € σε 82 εκατ. €.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση με τους φορείς των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Τι ζήτησε η ΚΕΔΕ

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ ζήτησε:

  1. Να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250 εκ. € για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν και περιοχές στις οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι οικογένειες με ΑμεΑ.
  2. Να καταργηθεί η ρύθμιση για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 30% του φυσικού αντικειμένου και επαναφορά της ρύθμισης για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  3. Να καταργηθεί η μείωση του 30% της δυναμικότητας των δομών και να επανέλθει η δυνατότητα στις δομές να δύνανται να προσφέρουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους στο πρόγραμμα.

ypesda_syskepsi_paidikoi_aftodioikisi

aftodioikisi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλες τιμές σε κάθε χώρα για το ίδιο προϊόν!

Σε χαμηλότερα επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σουπερμάρκετ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καταστήματα λιανεμπορίου σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ρουμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η συγκεκριμένη οργανωμένη έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σύγκρισης τιμών (που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σουπερμάρκετ) σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2024 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νικήτρια παράταξη η Δ.Κ.Μ στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και έδωσαν ξανά στο συνδυασμό μας, τη ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών , την 1η θέση στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας ΤΕΕ στο Περιφερειακό Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας!

Το αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση της συντονισμένης, ομαδικής και μεθοδικής δουλειάς όλης της υπέροχης ομάδας μηχανικών της Καβάλας, της Δράμας και της Θάσου!

Συνεχίζουμε μαζί, με σοβαρότητα, σχέδιο και εξωστρέφεια, την προσπάθεια για αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ, για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα με κινητήρια δύναμη τους Μηχανικούς.

Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου στην Λυδία

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en