ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών

Με προσφορά που ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες, αλλά και προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, το νοσηλευτικό προσωπικό έχει σήμερα την τιμητική του: η 12η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή/Νοσηλεύτριας βρήκε το 2020 το αρμόδιο προσωπικό στην Ελλάδα να βρίσκεται… στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Στην μάχη και το νοσηλευτικό προσωπικό του Καβάλας αλλα και του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, με την εμπειρία που βίωσε να ήταν πρωτόγνωρη, με νίκες και με ήττες, με τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωθαν όλοι όταν αποσωληνωνόταν ένας ασθενής, αλλά και με τη θλίψη που ένιωθαν όταν ο ιός έπληττε αυτούς που τον μάχονταν.

Το νοσηλευτικό προσωπικό τόνιζει για μία ακόμα φοράς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τις ευχαριστίες της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για το ανεκτίμητο έργο που επιτέλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από 12 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε ολόκληρη τη χώρα.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version