Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας | Είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε να κυριαρχικά μας δικαιώματα

image_print

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπιστεί να κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Σε νομικό επίπεδο οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται στη χθεσινή ρητή και κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια.

Είναι παρακολούθημα του άκυρου τουρκο-λυβικού Συμφώνου της κυβέρνησης Σάρατζ και της κυβέρνησης της Άγκυρας. Εμείς έχουμε καταδικάσει αυτό το παράνομο Σύμφωνο, αυτό το μνημόνιο, και το έχουμε καταγγείλει σε όλη τη Διεθνή Κοινότητα, στα Ηνωμένα Έθνη, παντού» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον «real fm».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Πέτσας πρόσθεσε: «Στο πολιτικό επίπεδο, κινούμαστε πάντα σε ένα τρίπτυχο. Το τρίπτυχο ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε».

«Παρακολουθούμε με προσοχή αυτές τις ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε μια άλλη βεντάλια ενεργειών, όπως έχουμε προαναγγείλει από χθες. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των νησιών μας στην υφαλοκρηπίδα» είπε υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις είναι πάντα ενωμένη.

«Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση για την οικονομία»

Αναφερόμενος στην οικονομία και τα μέτρα της κυβέρνησης κατά την υγειονομική κρίση σημείωσε «Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και εξήγησε: «Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε άμυνα, όσον αφορά τις υγειονομικές συνέπειες της κρίσης, για να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην αντεπίθεση, όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις.

Καταφέραμε στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, με το lockdown, με τα έγκαιρα μέτρα που πήραμε, πάνω από όλα με τη συμμόρφωση των Ελλήνων σε δύσκολες αποφάσεις, να ξεπεράσουμε την υγειονομική φάση της κρίσης με σχετικά πολύ μικρές απώλειες, έναντι άλλων χωρών».

«Αυτή η άμυνα στην υγειονομική πλευρά της κρίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επίθεση στην οικονομία. Αν είχαμε ξοδέψει όλες μας τις δυνάμεις, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο αρχικό του σχέδιο τον Μάρτιο ή και αρχές Απριλίου, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα τώρα να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε.

Δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που επιδοτεί στην ουσία την εργασία και όχι την ανεργία. Δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε δεύτερο κύμα με την επιστρεπτέα προκαταβολή, που φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια.

Δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα ρευστότητας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Και δεν θα είχαμε στο τραπέζι τις μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας, από εγγυήσεις δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φτάνουν περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα είχαμε τη δυνατότητα όλα αυτά να τα ξεδιπλώσουμε τους μήνες του καλοκαιριού. Εμείς φροντίσαμε να έχουμε εφεδρείες για να κάνουμε την αντεπίθεση» προσέθεσε.

Κριτική για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι οι πιο πολλές από τις προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι, βασίζονται στη λογική της πλειοδοσίας και κάποιες από αυτές κρούουν ανοιχτές θύρες, όπως για παράδειγμα, το ζήτημα των προσλήψεων στην Υγεία.

Επισήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το θεωρώ δεδομένο. Θα δούμε αν θα είναι ακριβώς το ίδιο ύψος ή αν θα έχει μικρές αλλαγές.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι ένα μεγάλο και ευέλικτο πακέτο το οποίο βασίζεται κυρίως σε επιχορηγήσεις και όχι σε δάνεια και χρηματοδοτείται από κοινό δανεισμό. Όλα αυτά είναι σημαντικά βήματα για το μέλλον της Ευρώπης» τόνισε.

Τέλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις του πρωθυπουργού για εκλογές. «Το καλοκαίρι κλείνουμε έναν χρόνο διακυβέρνησης και έχουμε άλλα τρία χρόνια μπροστά μας. Στο διάστημα αυτό θα εφαρμόσουμε, με σύνεση και υπευθυνότητα, ένα σχέδιο που θα έχει πολύ μεγάλη χρηματοδότηση και θα μπορέσει να μεταμορφώσει την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Γατάκι εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι

Καβάλα - Απεγκλωβισμός γατιού από αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι - 2026
image_print

Καβάλα: Γατάκι εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, όταν ένα μικρό γατάκι εγκλωβίστηκε στον χώρο της μηχανής ενός αυτοκινήτου, λίγο πριν από την αναχώρηση του οχήματος για τη Θάσο.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως την παρουσία του ζώου και ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας βοήθεια για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του.

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, οι οποίοι προχώρησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Με προσεκτικούς χειρισμούς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το γατάκι χωρίς να τραυματιστεί, απομακρύνοντάς το με ασφάλεια από το όχημα.

Έχασε το δρομολόγιο για τη Θάσο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο η καθυστέρηση που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός να μην προλάβει το πρωινό δρομολόγιο των 08:30 από το λιμάνι της Καβάλας προς τη Θάσο.

Παρά την ταλαιπωρία, η έγκαιρη αντίδρασή του συνέβαλε ώστε να σωθεί το μικρό ζώο, αποφεύγοντας πιθανό τραυματισμό κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en