Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη

image_print

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός πέρασε την Τρίτη με το επιβλητικό 3-1 σκορ από τα Πηγάδια και πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς, υποχρεώνοντας παράλληλα την Ξάνθη στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες με έναν κεραυνό του Ντουρμάζ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 50′ με ωραίο πλασε του Ντιμιτρόφ.

Εντούτοις η ομάδα του Σίλβα αντέδρασε και στο 65′ ο Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε στο 68′ «αέρα» δύο τερμάτων στους περυσινούς πρωταθλητές Ελλάδας.

O Oλυμπιακός πήρε τα «ηνία» από την αρχή του αγώνα απέναντι σε μία Ξάνθη, που φρόντιζε να κλείνει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση.Η ομάδα του Πειραιά απείλησε για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, όταν ο Πάρντο έκανε το σουτ μετά από σέντρα του Ντουρμάζ ωστόσο η προσπάθεια του παίκτη των Πειραιωτών δεν βρήκε στόχο.

Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίστηκε το ματς χωρίς πάντως να απειλείται ιδιαίτερα η εστια της ομάδας του Λουτσέσκου, καθώς οι περυσινοί πρωταθλητές τα… χαλούσαν στην τελική πάσα.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 41ο λεπτό. Ο Ντουρμάζ άσος απ’ ότι φαίνεται έχει βαλθεί να αποδείξει στον προπονητή του ότι ήταν λάθος του που δεν τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας, καθώς μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πλατανιά, βρήκε εκ νέου δίχτυα.

Από τη μακρινή ασίστ του Φορτούνη, ο Ντουρμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με τρομερό, ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του -ανήμπορου να αντιδράσει- Τσενάμο (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Φορτούνης σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο έκανε ασταθή απόκρουση, ο Ιντέγε στην επαναφορά έπιασε λίγο αέρα, λίγο μπάλα, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά.

Η λάθος εκτίμηση του Μποτία (έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Κόστα), σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 50ο λεπτό, ο Ισπανός αμυντικός «πούλησε» την μπάλα, η οποία αφού πέρασε από τα πόδια του Βασιλακάκη και του Καπετάνου, κατέληξε στον αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, Ντιμιτρόφ κι εκείνος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Ρομπέρτο (1-1).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει στο 52ο λεπτό, όμως παρά την εξαιρετική σέντρα του Ντουρμάζ προς τον Ιντέγε, ο τελευταίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φορτούνη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των παικτών με τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η πάσα ακριβείας του Ιντέγε από τα δεξιά, βρήκε αμαρκάριστο τον Φορτούνη στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 63` ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε (σωστά) την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης που κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (2-1).

Ο 22χρονος διεθνής μέσος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο τρίτο γκολ της ομάδας του. Από την εξαιρετική ομαδική ενέργεια των Ντουρμάζ και Ιντέγε, ο Νιγηριανός “σέρβιρε” στον Φορτούνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής -παρά την προσπάθεια του Τσενάμο- έγραψε το 1-3.

Στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε «όχι» στα σουτ των Κασάμι (81`) και Ντουρμάζ (85`) ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη και συνεχίζει να φιγουράρει χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3

Κίτρινες: Παπαστεριανός (54`), Μπαξεβανίδης (63`), Καπετάνος (63`) – Φορτούνης (53`), Ντουρμάζ (93`)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76` Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (90` Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (62` Χερέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα (39` λ.τ. Μποτία), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (71` Ερνάνι), Καμπιάσο (69` Κασάμι), Ιντέγε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Στέλλα Ορφανίδη από την Ξάνθη στα 100 μέτρα Κ23

image_print

Μια σπουδαία διάκριση χάρισε στην Ξάνθη η νεαρή αθλήτρια Στέλλα Ορφανίδη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στις Σέρρες.

Παρότι είναι μόλις 18 ετών, η Στέλλα αγωνίστηκε και απέδειξε πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η επιμονή μπορούν να οδηγήσουν στην κορυφή. Με μια εξαιρετική εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί δικαίωση και για τον προπονητή της, Άγγελο Σουλτάνη, καθώς και για τον ΑΠΟΦΚΑ, που συνεχίζει να αναδεικνύει αθλητές υψηλού επιπέδου μέσα από συστηματική δουλειά και αφοσίωση.

Θερμά συγχαρητήρια στη Στέλλα Ορφανίδη για το χρυσό μετάλλιο και την εξαιρετική της πορεία, καθώς και στον προπονητή της Άγγελο Σουλτάνη για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Η διάκριση αυτή γεμίζει υπερηφάνεια την Ξάνθη και αποτελεί προάγγελο ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών στο μέλλον.

Σύνταξη Άρθρου:Στέλλα Γκοτζαμάνη.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23

image_print

Οι Σέρρες φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις.

Για δύο ημέρες, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα φιλοξενήσει συναρπαστικές αναμετρήσεις σε αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων, ρίψεων και σύνθετων αγωνισμάτων, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τις επιδόσεις όσο και για την ανάδειξη της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προβολή των Σερρών, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία, καθώς αθλητές, προπονητές, συνοδοί και φίλοι του στίβου βρίσκονται στην πόλη για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Μουντιάλ 2026 - Ο Χοσάμ Χασάν σχηματίζει το σύμβολο «Χ» της FIFA - 2026
image_print

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Το Μουντιάλ 2026 απασχολεί την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα όχι μόνο για τα αποτελέσματα των αγώνων, αλλά και για ένα περιστατικό που σημειώθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης Αργεντινή – Αίγυπτος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αιγύπτου, Χοσάμ Χασάν, σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Χ», μια χειρονομία που αποτελεί πλέον το επίσημο σήμα της FIFA για την αναφορά περιστατικών ρατσισμού ή άλλων μορφών διακρίσεων.

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο το ενδιαφέρον στράφηκε στην κίνηση του Αιγύπτιου προπονητή και στο μήνυμα που θέλησε να στείλει.

Τι σημαίνει το σύμβολο «Χ»

Η συγκεκριμένη χειρονομία πραγματοποιείται με το σταύρωμα των καρπών μπροστά από το σώμα και αποτελεί το επίσημο οπτικό σήμα που έχει υιοθετήσει η FIFA για την άμεση καταγγελία περιστατικών ρατσισμού ή διακρίσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το μέτρο εγκρίθηκε κατά το 74ο Συνέδριο της FIFA το 2024 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίνοντας σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές έναν κοινό τρόπο ενεργοποίησης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το πρωτόκολλο της FIFA

Με την επίδειξη του συμβόλου δεν διακόπτεται αυτόματα ο αγώνας, αλλά τίθεται σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο τριών σταδίων της FIFA.

Αρχικά, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι και να απευθυνθούν συστάσεις μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου.

Εάν τα περιστατικά συνεχιστούν, οι δύο ομάδες οδηγούνται προσωρινά στα αποδυτήρια, ενώ σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η τάξη, προβλέπεται ακόμη και οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Γιατί αντέδρασε ο Χοσάμ Χασάν

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τον αγώνα, ο Χοσάμ Χασάν προχώρησε στη συγκεκριμένη χειρονομία αμέσως μετά το τρίτο γκολ της Αργεντινής.

Ο Αιγύπτιος τεχνικός υποστήριξε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών και γι’ αυτό ζήτησε την παρέμβαση των διαιτητών μέσω του επίσημου σήματος της FIFA.

Αναμένεται εξέταση της υπόθεσης

Η FIFA αναμένεται να εξετάσει το περιστατικό αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό της αναμέτρησης, τις εκθέσεις των διαιτητών και των παρατηρητών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών κατά των διακρίσεων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μία από τις πρώτες περιπτώσεις εφαρμογής του νέου μηχανισμού αναφοράς σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει πλέον η FIFA στην άμεση αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού μέσα στα γήπεδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en