ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέθανε ο ράπερ Coolio – Είχε ηχογραφήσει το εμβληματικό «Gangsta’s Paradise»

Ο Coolio είχε κερδίσει ένα βραβείο Grammy με το «Gangsta’s Paradise».

Πέθανε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 59 ετών ο ράπερ Coolio, ο οποίος είχε ηχογραφήσει την εμβληματική hip-hop επιτυχία «Gangsta’s Paradise».

Σύμφωνα με το TMZ, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Artis Leon Ivey Jr., βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες.

Οι διασώστες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν διαπιστωθεί ο θάνατός του γύρω στις 5 το απόγευμα, υποπτεύονται ότι ο Coolio υπέστη καρδιακή ανακοπή, όμως η επίσημη αιτία του θανάτου του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

«Είμαστε θλιμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και πελάτη, Coolio, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το απόγευμα. Άγγιξε τον κόσμο με το χάρισμα του ταλέντου του και θα μας λείψει αφάνταστα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Sheila Finegan, η μάνατζέρ του στην Trinity Artists International.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι σε όλο τον κόσμο άκουσαν τη μουσική του και όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με τον θάνατό του. Σας παρακαλούμε να έχετε τους αγαπημένους του Coolio στις σκέψεις και τις προσευχές σας», πρόσθεσε.

Το «Gangsta’s Paradise» του Coolio με τη συμμετοχή του L.V. από την ταινία «Dangerous Minds» (Ασυμβίβαστη Γενιά) πέρασε τρεις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 το 1995 και ήταν το Νο. 1 τραγούδι στο ετήσιο του chart Hot 100.

Ο Coolio κέρδισε με το «Gangsta’s Paradise» το Billboard Music Award για το Single Της Χρονιάς και ένα βραβείο Grammy για την Καλύτερη Σόλο Rap Ερμηνεία. Το 2021, το «Gangsta’s Paradise» κατατάχθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων τραγουδιών του Hot 100 όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Coolio κυκλοφόρησε επίσης επιτυχίες όπως το «Fantastic Voyage», το οποίο έφτασε στο Νο. 3 των charts το 1994 και το «1, 2, 3, 4 (Sumpin’ New)», το οποίο έφτασε στο Νο. 5 το 1996.

Ο Coolio έκανε επίσης καριέρα στην τηλεόραση και συχνά έκανε guest εμφανίσεις σε σειρές όπως το «Sabrina the Teenage Witch», το «Black Jesus», το «All That», το «The Nanny» (Νταντά Αμέσου Δράσεως) και το «Futurama».

Μετά την είδηση του θανάτου του, πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου ράπερ.

«Να έχεις ένα ειρηνικό ταξίδι, αδελφέ», έγραψε ο Questlove.

Ο Ice Cube σημείωσε: «Αυτή είναι μια θλιβερή είδηση. Έχω δει από πρώτο χέρι την πορεία αυτού του ανθρώπου προς την κορυφή της βιομηχανίας. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο MC Hammer πρόσθεσε: «Ένας από τους ωραιότερους τύπους που γνώρισα. Καλός άνθρωπος. R.I.P. Coolio».

«Είναι τιμή μας που είμαστε μέρος της μουσικής οικογένειας του Coolio», δήλωσε η Jen Pearce, ιδρύτρια της Casual Records.

«Ο Coolio είναι ένας θρύλος που ενέπνευσε μια γενιά καλλιτεχνών να μοιραστούν χωρίς απολογία τα οράματά τους με τον κόσμο. Είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες που ο Coolio μοιράστηκε το ταλέντο του μαζί μας, και ταυτόχρονα, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που αποτελούμε το τέλος της εκπληκτικής μουσικής διαδρομής του», πρόσθεσε.

Πηγή: simpleradio.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version