Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάτησε… μπανανόφλουδα και στο Αγρίνιο η ΑΕΚ

image_print

Έχασε με 2-1 από τον Παναιτωλικό και αποχαιρετά ουσιαστικά τον τίτλο…

Για τέταρτο σερί παιχνίδι η ΑΕΚ αγνοεί τη χαρά της νίκης, καθώς ο Παναιτωλικός την υποχρέωσε σε ήττα με 2-1 στο Αγρίνιο, για την 11η αγωνιστικής της Super League, κάτι που σημαίνει ότι μένει πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα άνοιξε το σκορ στο 27′ με αυτογκόλ του Τσόσιτς, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της με τον καμαρά στο 51′. Ο Σιμόες στο 77′ μείωσε προσωρινά, αλλά αυτό δεν έφτανε στην πρωταθλήτρια για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

«Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα έχουμε αποτύχει όλοι και πρώτος από όλους εγώ», είχε πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε μια επίσκεψη του στην προπόνηση της ΑΕΚ πριν κάτι εβδομάδες και στα Σπάτα μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ποιος φταίει και πόσο, γιατί το πρωτάθλημα χάνεται. Η Ένωση πήγε στο Αγρίνιο για να παίξει έναν… τελικό, είχε δυνατή συμπαράσταση από τον κόσμο της, αλλά ήταν από την αρχή κακή και το πλήρωσε. Ο Παναιτωλικός, ο οποίος είδε τη βοηθό Δέτση να του ακυρώνει και ένα κανονικότατο γκολ, πριν γίνει το 1-0, πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή νίκη του (2-1) και παραμένει ψηλά, βλέποντας ακόμη και Ευρώπη, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μένουν στο -12 από την κορυφή.

Το σουτ του Μπακάκη στο 5′ που έφυγε λίγο άουτ ήταν η πρώτη καλή φάση της ΑΕΚ και… σχεδόν η μοναδική στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με την κεφαλιά του Πόνσε στο 45′ που απέκρουσε ο Κυριακίδης, γεγονός που τα λέει όλα για την εικόνα της. Οι φιλοξενούμενοιι είχαν προβλήματα στο κέντρο αφού ο Αλεφ «φλέρταρε» συνεχώς με την κίτρινη κάρτα, μπροστά δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ώστε να βγάλουν φάση και πίσω άφηναν χώρους, τους οποίους ο Παναιτωλικός μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Και τους εκμεταλλεύτηκε.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τον έλεγχο μετά το 15λεπτο, έβγαινε σωστά μπροστά και μέσα σε ένα δίλεπτο (25′-26′) πέτυχε δύο γκολ. Το πρώτο (αυτογκόλ του Μπακάκη) ακυρώθηκε επειδή η βοηθός Δέτση… φαντάστηκε οφσάιντ του Ουίλιαν, το δεύτερο μέτρησε κανονικά μετά το γύρισμα του Ρότσα και την προβολή του Καμαρά που πρόλαβε τον Τσόσιτς! Το 1-0 έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και ακόμη περισσότερο εκνευρισμό στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μοιάζει πιο πιθανό το 2-0 παρά το 1-1 στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναιτωλικός, άλλωστε, είχε χώρους και θα μπορούσε να βάλει γερές βάσεις νίκης αλλά οι Μανά και Καμαρά δεν τελείωσαν σωστά τις αντεπιθέσεις, απέναντι σε μια Ενωση που δεν ήταν καθόλου καλή αλλά παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 45′ με την κεφαλιά του Πόνσε -μετά το κόρνερ- που απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Με φόρα και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι

Ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Μπακασέτα με τον Μπογέ ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα λειτουργούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μάλλον κατάλαβε νωρίς ότι δε θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα… Η κεφαλιά του Καμαρά στο 51′, μετά το κόρνερ του Μάζουρεκ, έγραψε το 2-0 για τους Αγρινιώτες και από εκεί και πέρα όλα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την Ενωση, για την οποία πέρασε στο ματς και ο Κλωναρίδης αντί του Αλεφ. Οχι ότι άλλαξε και τίποτα εντυπωσιακά έπειτα από αυτή την κίνηση του Ουζουνίδη πάντως…

Ο Παναιτωλικός διαχειριζόταν όπως έπρεπε τον αγώνα, παγώνοντας τον ρυθμό όταν έπρεπε, έχοντας και τις προϋποθέσεις για τρίτο γκολ σε κάποιες περιπτώσεις με τον Μανά. Δεν το έκανε όμως και στο τέλος αγχώθηκε αρκετά, αφού στο 77′ ο Σιμόες -από οριακή θέση- μείωσε (2-1) με κεφαλιά μετά το φάουλ του Μάνταλου και την κεφαλιά-πάσα του Πόνσε. Η ΑΕΚ είχε μια ελπίδα να σώσει κάτι από το παιχνίδι, έστω την ισοπαλία, αλλά συνολικά δεν άξιζε κάτι τέτοιο και δικαίως δεν το έσωσε κιόλας, φεύγοντας από το Αγρίνιο με μια ήττα που ουσιαστικά σημαίνει και τέλος στις ελπίδες για διατήρηση του τίτλου…

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ρότσα, Καμαρά (67′ Μοράρ), Μανά (78′ Γιαννιώτης), Γουίλιαν, Ντίαζ, Λουσέρο, Μαρινάκης, Αργκους, Μάζουρεκ (87′ Λιάβας)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (76′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Αλεφ (60′ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μπακασέτας (46′ Μπογέ), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε

Πηγή: gazzetta.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Η ατάκα για τον Μέσι που φέρεται να πυροδότησε τον καυγά Παρέδες–Γκάβι

Ένταση ανάμεσα στους παίκτες της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

 

Μια αιχμηρή φράση για τον Λιονέλ Μέσι φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή ανάμεσα στον Λεάντρο Παρέδες και τον Γκάβι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Μουντιάλ 2026.

Η Ισπανία επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Φεράν Τόρες στο 106ο λεπτό, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα στο MetLife Stadium συνοδεύτηκε από ένταση, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τι φέρεται να είπε ο Πέδρι

Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στον Λισάντρο Μαρτίνες, ο ίδιος βρισκόταν δίπλα στον Παρέδες όταν ο Πέδρι φέρεται να πλησίασε τους Αργεντινούς και να σχολίασε:

«Ο Μέσι αστόχησε και τώρα πηγαίνετε όλοι σπίτι σας».

Ο Αργεντινός αμυντικός υποστήριξε ότι ο Παρέδες άκουσε αμέσως τη συγκεκριμένη φράση και αντέδρασε, σε μια στιγμή κατά την οποία η απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπάρχει διαφορετική αναφορά ως προς τον Ισπανό παίκτη που έκανε το σχόλιο, καθώς σε άλλο σημείο κατονομάζεται ο Ρόδρι. Ωστόσο, στην αποδιδόμενη δήλωση του Μαρτίνες γίνεται λόγος για τον Πέδρι.

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Κατά την ίδια περιγραφή, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γρήγορα, με ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές να παρεμβαίνουν για να υπερασπιστούν ή να απομακρύνουν τους συμπαίκτες τους.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες ανέφερε ότι προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκομένους και όχι να συμμετάσχει στον καυγά, τονίζοντας πως κανείς δεν θα ήθελε ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου να ολοκληρωθεί με τέτοιες εικόνες.

«Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος»

Ο διεθνής αμυντικός αναγνώρισε ότι η Ισπανία είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου και ότι η Αργεντινή όφειλε να αποδεχθεί την ήττα της.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο πρέπει να διατηρείται τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα, καθώς λίγες λέξεις σε μια φορτισμένη στιγμή μπορούν να οδηγήσουν σε ένταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένταση μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026: Παρέδες και Γκάβι πιάστηκαν στα χέρια

Ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας και της Αργεντινής μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
image_print

Σε επεισοδιακό κλίμα ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μουντιάλ 2026, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή σημειώθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με 1-0, όμως οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν προσωρινά από τις αψιμαχίες που ακολούθησαν στο χορτάρι.

Πρωταγωνιστές ο Παρέδες και ο Γκάβι

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το SPORT24, ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Παρέδες ενεπλάκη σε έντονο επεισόδιο με τον Γκάβι της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με τον Παρέδες να ρίχνει τον Ισπανό χαφ στο έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος φέρεται να είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο με τον αμυντικό της Ισπανίας Έρικ Γκαρθία, πιάνοντάς τον από τον λαιμό κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων.

Η ένταση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Οι συμπαίκτες και τα μέλη των δύο αποστολών παρενέβησαν άμεσα, αποτρέποντας την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.

Παρά την ένταση που επικράτησε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, η κατάσταση εκτονώθηκε σύντομα, επιτρέποντας να συνεχιστούν οι απονομές και οι πανηγυρισμοί των Ισπανών για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέστος Χρυσούπολης: Κρατά τον κορμό του και ενισχύεται δυναμικά ενόψει της νέας σεζόν

image_print

Μεθοδικά συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Νέστος Χρυσούπολης, προχωρώντας τόσο σε σημαντικές ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν βασικά στελέχη της περσινής επιτυχημένης πορείας, όσο και σε μεταγραφικές κινήσεις που ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ.

Στην ομάδα της Χρυσούπολης θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Αστράς, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ο Αστράς αποτέλεσε σημείο αναφοράς κάτω από τα δοκάρια την περασμένη χρονιά, πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις και ξεχωρίζοντας για την ηγετική του παρουσία, το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Η παραμονή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που εκφράζουν τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του συλλόγου.

Στον βασικό κορμό του Νέστου θα συνεχίσει να ανήκει και ο Βασίλης Κωστίκας. Η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην περσινή πορεία της ομάδας, προσφέροντας σταθερότητα, πάθος και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, ο Νέστος προχώρησε σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Αντώνης Τριμμάτης, ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών συλλόγων όπως ο Ατρόμητος, ο Εθνικός, το Αιγάλεω, η Παναχαϊκή, η ΑΕΛ και η Ελλάς Σύρου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εμπειρία και η ποιότητά του θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της νέας περιόδου.

Στη Χρυσούπολη θα αγωνίζεται και ο Κώστας Μπαλτάς, ο οποίος αποκτήθηκε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά του, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στα Μετέωρα, τον Π.Ο. Φήκης και τον Πιερικό, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες από απαιτητικά πρωταθλήματα.

Με τις δύο ανανεώσεις και τις ισάριθμες μεταγραφές, ο Νέστος Χρυσούπολης δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον βασικό κορμό που τον οδήγησε στην επιτυχία, προσθέτοντας παράλληλα ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en