ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πάνω από 50% η προσέλευση των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης

Περίπου οι μισοί από τους μαθητές που έπρεπε να πάνε στο σχολείο τη Δευτέρα 18 Μαΐου προσήλθαν τελικά στις αίθουσες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ροδόπης. Ο λόγος για την δεύτερη φάση επανεκκίνησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τα σχολεία να είναι πλήρως εξοπλισμένα, όπως λέει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Β/Θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου.

«Στα σχολεία υπάρχουν απολυμαντικά -έχει γίνει η προμήθεια- και λειτουργεί διπλοβάρδια των καθαριστών και των καθαριστριών. Αν κάποιο παιδάκι θέλει να έχει τη μάσκα του, μπορεί να την έχει, αλλά δεν διανέμονται μάσκες από τα σχολεία σύμφωνα με τον σχεδιασμό», είπε η κα Κοσμίδου μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. 

Το ποσοστό της προσέλευσης στα σχολεία (Λύκεια και Γυμνάσια) άγγιξε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 60%, την ώρα όμως που η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου έχει μειωθεί σημαντικά και κινείται γύρω στο 10-15 % όπως είπε επίσης στο ράδιο Χρόνος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης. 

Εν τούτοις αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν έχει να κάνει με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά κυρίως με το ότι «αυτό το μήνα σπάνια βλέπαμε παιδιά στα σχολεία» επειδή κρατούν απουσίες για να διαβάσουν ενόψει πανελλαδικών, όπως είπε η κα Κοσμίδου. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version