Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ο χορός του Αυγενάκη(video), παρουσίες και “χτυπητές” απουσίες στην πίτα της ΝΟΔΕ Έβρου

image_print

Την ευκαιρία να χορέψει έναν κρητικό ρυθμό από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, είχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διήμερη περιοδεία του σε Έβρο και Ροδόπη.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη του στις Σάπες, ο κ.Αυγενάκης παρακάθισε σε δείπνο της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ Σαππών και Μαρώνειας στην ταβέρνα “Μέλισσα” και εκεί έδειξε τις χορευτικές του ικανότητες στον κρητικό χορό, τον οποίο μάλιστα φάνηκε να τον απολαμβάνει.

Προχθές βράδυ, ο Γραμματέας της Ν.Δ. ήταν ο βασικός ομιλητής στην κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, όπου εκτός φυσικά του Προέδρου της Άκη Παρασκευόπουλου, παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδροις της ΟΝΝΕΔ Έβρου Γιάννης Στάγκογλου.

Ακόμα οι πρώην υφυπουργοί και βουλευτές του κόμματος Άκης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμετντζόπουλος, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Καβαρατζής και Σταύρος Κελέτσης, οι υποψήφιοι του κόμματος Βαγγέλης Ρούφος, Όλγα Βρετοππούλου, Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρος Σταυράκογλου. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν και ένα ο9λιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον κ.Αυγενάκη, ενημερώνοντας τον για τις εξελίξεις και την συγχώνευση με την αντίστοιχη τράπεζα της Δράμας.

Υπήρχαν όμως και “χτυπητές” απουσίες. Όπως του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Φώτη Αδαμάκη, των δημάρχων Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη (ήταν πάντως η μητέρα του Ουρανία), Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, ενώ δικαιολογημένος απόλυτα ήταν ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός που έχει πένθος γιατί “έχασε” την μητέρα του.

Απουσίαζαν ακόμα τα πρώην μέλη της ΝΟΔΕ, ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα(ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη σε θέματα Τύπου), που προτίμησε την ίδια ώρα να είναι σε… κριτική επιτροπή διαγωνισμού που γινόταν σε νυχτερινό κλαμπ της Αλεξανδρούπολης, ενώ παραβρέθηκε ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, που είχε ως γνωστόν παραιτηθεί λίγο πριν τις εκλογές της ΝΟΔΕ όπου ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία, διαφωνώντας με τις διαδικασίες.

Τέλος, έγινε αντιληπτό από πολλούς παρεβρισκόμενους, ότι η απόφαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου να μην απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, προκάλεσε την δυσφορία των δύο πρώτων, οι οποίοι μάλιστα και την εξέφρασαν έντονα.

Δεν έδωσε.., χρίσματα, αλλά υπήρξαν μηνύματα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι μόνο ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης θεωρείται σίγουρος για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά σίγουρα υπήρξαν αρκετά… μηνύματα κατά την παρουσία του σε Ροδόπη και Έβρο. Για παράδειγμα, είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει και στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές τον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Γραμματέας του κόμματος τον είχε συνέχεια δίπλα του. Στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα σε όλους να μην επιχειρήσουν να υπονομεύσουν την υποψηφιότητα του, όπως έκαναν παλαιότερα και ιδιαίτερα ένας συγκεκριμένος και ιδιαίτερα προβεβλημμένος από την Ροδόπη.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης αλλά και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, ήταν επίσης δίπλα του σε όλες τις συναντήσεις και επισκέψεις, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε, προέρχεται από το Μητρώο στελεχών και θεωρείται από τους επικρατέστερους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

evros-news.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης

Αλεξανδρούπολη-επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου 2026 οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim, Patrick Burghardt, David Rendel και Manfred Ockel, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την επικείμενη αδελφοποίηση των τριών γερμανικών δήμων με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη, μετά την πρόσφατη παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και αντιδημάρχων στις τρεις γερμανικές πόλεις, από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2026.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Γερμανοί δήμαρχοι θα γνωρίσουν έργα, υποδομές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Δέλτα του Έβρου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες και στην παραθαλάσσια ζώνη Μάκρης-Δικέλλων.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας με τη δημοτική αρχή και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας και η προετοιμασία της διαδικασίας αδελφοποίησης.

Η επικείμενη αδελφοποίηση αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Το ΠΠ «Γαλάνης» ανοικτό για το κοινό στη Ναυτική Εβδομάδα

Το ΠΠ Γαλάνης του Πολεμικού Ναυτικού στη Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολης
image_print

Με το παράκτιο περιπολικό ΠΠ «Γαλάνης» (P-198) συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα είναι επισκέψιμο από το κοινό από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026, καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:00.

Το ΠΠ «Γαλάνης» είναι παράκτιο περιπολικό τύπου Island, μήκους 34 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει πυροβόλο Leonardo LIONFISH διαμετρήματος 20 χιλιοστών, καθώς και πολυβόλα.

Το πλοίο εντάχθηκε επισήμως στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού τον Σεπτέμβριο του 2024 και επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο, συμβάλλοντας στην επιτήρηση και την ασφάλεια των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

Η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν από κοντά ένα σύγχρονο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en