Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο χιονιάς υποχωρεί αφήνοντας χάος και ταλαιπωρία

Ο χιονιάς «Αριάδνη» συνέχισε για 7η ημέρα να ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με πολικές θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα, που περιλαμβάνουν σφοδρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Παρά τα προβλήματα όμως και την ταλαιπωρία των κατοικών, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, εξέφρασε την Τετάρτη την ικανοποίησή του σε γενικές γραμμές, για την κατάσταση στη χώρα: «Ελπίζουμε να είναι η τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας, χωρίς να λέμε φυσικά ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Η κατάσταση ωστόσο είναι σχετικά καλή, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά δηλαδή την κυκλοφορία στους δρόμους και στους κεντρικούς οδικούς άξονες», σημείωσε ο κ. Καπάκης.

Πάντως την άποψη του κ. Καπάκη δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι κάτοικοι πολλών περιοχών που υποβάλλονται σε δοκιμασία λόγω της «Αριάδνης».

Στο επίκεντρο του χιονιά βρέθηκαν Ήπειρος, Ανατολική Μακεδονία, Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, όπου η πυκνή χιονόπτωση ακόμα και μέσα στις πόλεις, δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ύψος του χιονιού στα Γιάννενα έφτασε τους 50 πόντους και στην Λάρισα τους 30. Σκεπασμένη από το χιόνι είναι η Λαμία, ενώ Καβάλα και Δράμα βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης εν μέσω χιονοθύελλας που προκάλεσε πολλά προβλήματα. Στην Θεσσαλονίκη, τα προβλήματα παραμένουν, αν και σε μικρότερο βαθμό, ενώ από χιόνι είναι καλυμμένος ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και όλα τα χωριά της περιοχής. Στον Έβρο οι περισσότεροι δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το πυκνό χιόνι έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Δραματική είναι η κατάσταση σε Κύμη, Σκόπελο και Αλόννησο, όπου οι κάτοικοι συμπλήρωσαν έξι ημέρες χωρίς ρεύμα και νερό, με το χιόνι να φτάνει τα δύο μέτρα!

Λάρισα: «Ιστορικός» χιονιάς χτύπησε την πόλη

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη και επιδιώκουμε τις κεντρικές αρτηρίες να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Σούλτης.

Να σημειωθεί πως 30 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου αλλά και του Στρατού, επιχειρούσαν όλη μέρα μέσα στη πόλη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Η κίνηση εντός της πόλης γινόταν με δυσκολία ενώ αρκετοί οδηγοί κινούνταν με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τους 30 πόντους έφτασε το χιόνι μέσα στη Λάρισα

Πολύ χιόνι και στα Τρίκαλα

Προβλήματα στις μετακινήσεις και στον Βόλο

Μάχη με το χιόνι για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην Ήπειρο

Μετά από προσωρινή ύφεση του χιονιά στην Ήπειρο, από το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε και πάλι να πέφτει χιόνι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και όλες τις ορεινές περιοχές. Τα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι πάγωνε αμέσως. Στους δρόμους και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνέδραμαν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που έπρεπε να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.
Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων.

Χιόνι 50 πόντους μέσα στα Γιάννενα!

Φθιώτιδα: Πολύ χιόνι στη Λαμία – Απαραίτητες οι αλυσίδες σε μεγάλο μέρος του δικτύου

Ιδιαίτερα προβλήματα δημιούργησε η ένταση της χιονόπτωσης και στο εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλάβαιναν να απομακρύνουν το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα με συνέπεια η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας να αποφασίσει ότι σε συγκεκριμένες διαδρομές η κίνηση θα γίνεται μόνο με αλυσίδες και για όλα τα οχήματα.

Μετ΄εμποδίων τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

Σε 165, εκ των οποίων 55 με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανέρχεται ο αριθμός των αστικών λεωφορείων που κυκλοφορούσαν χθες στον νομό Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Τόνισε ότι όλοι στον Οργανισμό βρίσκονται επί ποδός και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών γίνονται και οι απαραίτητες αναπροσαρμογές. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν χρησιμοποιώντας τα αστικά λεωφορεία, θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με «υπομονή», αφού ο καιρός είναι αυτός που καθορίζει το τι μέλλει γενέσθαι.

Ανατολική Μακεδονία: Χιονοθύελλα σε Δράμα – Καβάλα

Οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας επλήγησαν από νέα έντονη χιονόπτωση χθες, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες, ενώ έγινε αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ακόμα και στο κέντρο των δυο αστικών κέντρων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας δέχθηκε πολλές κλήσεις από πολίτες που έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο για αιμοκάθαρση και δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από κανένα όχημα πέραν αυτών του Δήμου.

Χιονισμένη η πόλη της Καβάλας

Για έκτη ημέρα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Κύμη!

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κύμη όπου μέσα στον οικισμό, το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν δημιούργησαν πάγο, ενώ νέο χιόνι που έπεφτε έκανε την κατάσταση ανυπόφορη. «Πήγαμε και παραλάβαμε ένα μωράκι τριών μηνών από τη περιοχή Κληματάρι που υπέφερε από υποθερμία και ένα άλλο παιδάκι που είχε σκωληκοειδίτιδα και με μεγάλη δυσκολία τους φέραμε στο νοσοκομείο. Τα τρόφιμα, τα νερά τα κουβαλάμε με το τζιπ και τα φέρνουμε στο νοσοκομείο γιατί ο κόσμος είναι πολύς και πρέπει να τους φροντίσουμε», λέει ο κ. Νίκος Κόκκος που είναι υπεύθυνος ΕΚΑΒ στο νομό Ευβοίας.

Σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Αλόννησο

Επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετά από μεγάλο αγώνα των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΗ που έχουν φθάσει στα πληγέντα νησιά των Σποράδων από τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλησαν από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Ηλεκτροδοτήθηκαν κατ’ αρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών. Παράλληλα, χθες έγιναν προσπάθειες να προσεγγιστούν αποκλεισμένοι στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, που ήταν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο. Στην Σκόπελο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να φθάσει σε υποδειχθέν σημείο και απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν αποκλεισθεί στην θέση Πευκιά και τους μετέφερε στην παραλία της Χώρας Σκοπέλου.

Τέλος, μετά από αιτήματα των δημάρχων της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, εστάλησαν με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που εκτελεί έκτακτα δρομολόγια από τον Βόλο για την μεταφορά δυνάμεων, εκχιονιστικά, γκρέιντερ και ερπυστριοφόρα του ελληνικού στρατού.

Πολύωρο θρίλερ με τέσσερα ακινητοποιημένα στα χιόνια τρένα

Ντόμινο ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών στο δίκτυο του ΟΣΕ προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός ενός τρένου με 300 επιβάτες στο Δομοκό. Το συγκεκριμένο Intercity που έκανε δρομολόγιο προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό. Τελικά κινούμενο εξαιρετικά αργά σε τμήμα του δικτύου με μονή γραμμή, έφτασε στο Λιανοκλάδι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα: Μέχρι να φτάσει, υποχρεωτικά τα υπόλοιπα τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια στο δίκτυο παρέμεναν  ακινητοποιημένα μέχρι τη στιγμή που έφτασε το πρώτο στο Λιανοκλάδι.
Αφού έμεινε εγκλωβισμένο με 300 επιβάτες  επί τρεις ώρες απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δύο μηχανών που είχαν φτάσει στο σημείο από τον Παλαιοφάρσαλο. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές,  χάλασαν και οι δύο. Το τρένο,  ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι.

Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο.

Όμως, στο σημείο που εκινείτο η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52  ακινητοποήθηκε στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες. Για να ξεκινούσε όμως, και πάλι το ταξίδι θα έπρεπε να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! Το ίδιο ίσχυε και για ένα ακόμη τρένο το Intercity 55 με προορισμό την Αθήνα και είχε ακινητοποιηθεί στη Λάρισα. Περιπέτεια, όμως, περίμενε και τους επιβάτες του τρένου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και τελικά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Τελικά και τα άλλα τρία τρένα συνέχισαν το ταξίδι τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυγενάκης από την Καβάλα | Οι αγρότες ψηφίζοντας τη ΝΔ προστατεύουν τα συμφέροντά τους στην ΕΕ

Να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους ενισχύοντας την παρουσία της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο, κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους αγροτικών φορέων στην Καβάλα.

Μάλιστα ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι η χώρα μας διαθέτει ένα ισχυρό διαβατήριο για την Ευρώπη που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισήμανε ότι η ζωή των Ελλήνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ζήτησε να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και όχι η χαλαρότητα.

 «Η ψήφος των Ευρωπαίων αγροτών έχει ιδιαίτερη σημασία στην κάλπη της κάθε χώρας. Ζητούμε από τους Έλληνες αγρότες να στηρίξουν την κεντροδεξιά. Να στηρίξουν τις θέσεις της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή να προστατεύσουν τη δικιά τους τη ζωή μέσα από την άσκηση μιας πολιτικής που κυριαρχεί η σοβαρότητα και παρέχει ασφάλεια και κυρίως μέσα από κινήσεις που γνωρίζουν και με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Νέστου παρουσία των βουλευτών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Γιάννη Πασχαλίδη, και Μακάριου Λαζαρίδη, του ΓΓ  του ΥΠΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου, του Δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαϊλίδη, και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου και μέλους της ΕΘΕΑΣ, Σάββα Αργυράκη.

Παρόντες ήταν επίσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Τσιόδρας, Σούλογλου-Νουρτζάν και Βασίλης Σακελλάρης.

«Η Ελλάδα πρέπει να στείλει μήνυμα σταθερότητας και να εκλέξει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνώστες και όχι γνωστούς, για μια Ευρώπη που να παράγει έργο ταχύτερα για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε ο ΥπΑΑΤ.

Ο Υπουργός κάλεσε τους παριστάμενους να δουν ποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν προωθήσει τα συμφέροντα των αγροτών και ποιες όχι. Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στα αιτήματά τους που ικανοποιήθηκαν, όπως η επιστροφή χρημάτων από το φόρο για το πετρέλαιο, η άμεση καταβολή προκαταβολών, η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης της τιμής της κιλοβατώρας.

Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην τομή που συνιστά η δημιουργία των αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια, στη διενέργεια εντατικών ελέγχων οι οποίοι ξεκίνησαν πριν τις κινητοποιήσεις και επισήμανε ότι καμία υπόθεση δεν μένει πλέον στο συρτάρι και σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο αποστέλλεται μήνυμα στην αγορά. Επανέλαβε δε πως «δεν κάνουμε πίσω για κανέναν και οποίος έχει παίξει παιχνίδια στην πλάτη των παραγωγών, μας έχει απέναντι».

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ

 Όσον αφορά τις αλλαγές στην ΚΑΠ, καταθέσαμε σε χρόνο μηδέν, είπε ο Υπουργός, έξι προτάσεις τεχνικής βελτίωσής της, οι οποίες έγιναν όλες δεκτές, μεταξύ των και αυτή για την αγρανάπαυση.

Επενδύσαμε, τόνισε, στην αγροτική διπλωματία και στη σταθερή συνεργασία τόσο μέσω της συμμαχίας των χωρών της Μεσογείου, της γνωστής EUMED9 την οποία για θέματα γεωργίας και αλιείας ενεργοποίησε η Ελλάδα, όσο και μέσω του ΕΛΚ το οποίο υιοθέτησε το σύνολο των 19 προτάσεων που κατέθεσε τη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρόσθεσε πως για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και πρέπει να υπάρχει αρμονία και ομαλότερη προσαρμογή στην «πράσινη μετάβαση».

Οι προτεραιότητες στην αναθεώρηση της ΚΑΠ

 Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για αναθεώρηση της ΚΑΠ με στόχο να υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβριο που θα αλλάξουν οι Επιτροπές, ακόμα τρεις τουλάχιστον αλλαγές:

–           Απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, καθώς τα 33 που αφορούν στη χώρα μας είναι πάρα πολλά.

–           Το 2% των πόρων της ΚΑΠ που αντιστοιχεί σε κάθε κράτος – μέλος να μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση θεομηνιών.

–           Να δοθεί η δυνατότητα για μεταφορά πόρων από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το μέγιστο των πόρων που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα.

Στα μείζονος σημασίας ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες, όπως αυτό του νερού, ο Υπουργός είπε ότι ξεκίνησε η προσπάθεια για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων, ο οποίος πιλοτικά θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και θα προχωρήσει με προτεραιότητα τις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα ή ερημοποίηση.

Συνεχίζεται η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

 Ένα ακόμα θέμα που έθιξε είναι αυτό της εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου με κατηγορηματικότητα τόνισε ότι δεν θα προκληθεί καμία καθυστέρηση στις καταβολές προς τους αγρότες, λόγω της παρέμβασης της ΕΕ, που έγινε λόγω των λαθών που εντοπίσθηκαν κυρίως το 2016, αλλά και στην περίοδο της αμέσως προηγούμενης διοίκησης.

Σημείωσε ότι λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η νέα διοίκηση κατέστη δυνατή η έγκαιρη καταβολή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 785 εκατ. ευρώ στους αγρότες και στηλίτευσε την κριτική που είχε ασκήσει στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δημόσια διαβούλευση για το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ η οποία ξεκινά εντός των επόμενων ημερών, τονίζοντας ότι αυτός πρέπει να είναι σωστός, λειτουργικός, και δίκαιος. Επίσης, ζήτησε από τους αγρότες της Καβάλας να βγουν μπροστά για τη σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης ακτινιδίου, καθώς έρχεται στη Βουλή το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Συνάντηση με τους προέδρους των επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είχε στο Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της δημιουργίας αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια και εκφράστηκε το έντονο ενδιαφέρον για το νέο θεσμό των τοπικών φορέων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις δυνατότητες που παρέχονται από την εμπλοκή των αγροτών στις δομές προώθησης του επιχειρείν, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλη την επικράτεια για το νέο θεσμό.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης και η εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Κυριακή Κωνσταντινίδου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Πέτρου Κόκκαλη με τον Χ. Τοψίδη και τον Γ. Ζαμπούκη

Με τον περιφερειάρχη Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη, συναντήθηκαν ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ Πέτρος Κόκκαλης και οι Νατάσσα Βασιλείου, Ευδοκία Τσαγκλή και Χρύσα Χατζηθεοδώρου, συνυποψήφιες ευρωβουλεύτριες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την  αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας. Όπως αναφέρθηκε, οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν τονώσει την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για όλο τον Έβρο, με δικαιοσύνη για να αναστραφεί η ερήμωση περιοχών ιστορικής, αλλά και ζωτικής σημασίας στα σύνορα της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, «Όρος για μία ακμάζουσα οικονομία, είναι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Η προστασία των πιο ευάλωτων, η στέγη, η φτηνή ενέργεια, τα έργα υποδομής με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.

Η πράσινη μετάβαση ήταν πάντα και ζήτημα ασφάλειας. Η ενεργειακή ανεξαρτησία, η οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας και ο μεγαλύτερος έλεγχος των ζωτικών τεχνολογιών και των αλυσίδων εφοδιασμού θα μας καταστήσουν πιο ασφαλείς. Στην Αλεξανδρούπολη, και γενικότερα στην περιοχή της Θράκης, η πρόκληση, αλλά και ο στόχος, για την περιοχή είναι η ασφάλεια, η οικονομική επανεκκίνηση, η συγκράτηση των ανθρώπων στον τόπο τους και η προσέλκυση νέων. Σε αυτά τα ζητούμενα ο ΚΟΣΜΟΣ απαντά με την Εθνική Πράσινη Συμφωνία που συνθέτει τη λύση για ένα καλύτερο αύριο σε τόσο κρίσιμες περιοχές όπως είναι η Θράκη».

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en