Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Χάρης Παλτόγλου στην επιτροπή αθλητικής κληρονομιάς

image_print

Στη νεοσύστατη επιτροπή Αθλητικής Κληρονομιάς, που έχει ως στόχο την καταγραφή της ιστορίας του αθλήματος και την μετάδοση του στις επόμενες γενιές, τοποθέτησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό τον Χάρη Παλτόγλου. Ο δάσκαλος του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας με δήλωση του ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμητική θέση που του πρόσφερε και για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και στη δήλωση του τόνισε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και σ’ αυτήν όπως έκανε και στις υπόλοιπες που του πρόσφερε η Ομοσπονδία.

Η δήλωση του Χάρη Παλτόγλου αναφέρει σχετικά: «Ως προπονητής του Aθλητικού Συλλόγου Ταεκβοντό Καβάλας θα  ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για την τιμητική θέση στο πρόσωπό μου, στην επιτροπή Αθλητικής Κληρονομιάς.

Πρόκειται για μία νεοσύστατη επιτροπή που στόχο έχει να καταγράφει την ιστορία του αθλήματος, αρχειοθετεί (ψηφιοποιεί) και προστατεύει σημαντικά αντικείμενα όπως φωτογραφίες, ψηφιακό υλικό και έγγραφα απαραίτητα για τη διατήρηση και μετάδοση στις επόμενες γενεές της ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς του αθλήματος στη χώρα μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό περνάει σε μία νέα εποχή  πού στόχο έχει την ανάπτυξη του αθλήματος για την προβολή του. Είμαι πεπεισμένος ότι και από αυτή τη θέση μπορώ να προσφέρω πολλά όπως το έκανα και στο παρελθόν από άλλες θέσεις όπως ο υπεύθυνος διαιτησίας και εξεταστής Μαύρων ζωνών και νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Πρόεδρο της ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος Μανώλη Χρήστο για την εμπιστοσύνη μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους προπονητές που απαρτίζουν την επιτροπή  και εύχομαι σε μία καλή συνεργασία».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Energean στο πλευρό στου Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Στέλιος Ιγνατιάδης, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Χριστόφορος Αποστολακάκης, ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα Βασίλης Τσέτογλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Κώστας Χατζηαναστασίου
image_print

Η Energean, στο πλαίσιο της διαχρονικής της δέσμευσης για την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών υποστηρίζει τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ενισχύοντας το έργο ενός από τους πλέον ιστορικούς και δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της χώρας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας έχει καταγράψει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον ελληνικό και διεθνή σκακιστικό χώρο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην ανάδειξη νέων αθλητών. Έχει κατακτήσει επτά πανελλήνια Πρωταθλήματα, εννέα Κύπελλα καθώς και πέντε Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα, ενώ έχει αναδείξει μεγάλους πρωταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Σταυρούλα Τσολακίδου.

Σταυρούλα Τσολακίδου

Παράλληλα, είναι ο διοργανωτής του 35ου Διεθνούς Ανοιχτού Τουρνουά Σκακιού «Βασίλης Θεοδωρίδης» το οποίο διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2026 και συγκεντρώνει περίπου 500 σκακιστές από σαράντα έξι χώρες, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις σκακιού στην Ευρώπη.

O κ.Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής των Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα και Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας αποτελεί για την Energean μια ουσιαστική επένδυση σε έναν σύλλογο που προάγει την ευγενή άμιλλα, τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων της περιοχής μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στο έργο ενός συλλόγου με σημαντική προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό, με μεγάλες επιτυχίες.

Επιπλέον, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, διοργανώνει τώρα ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή τουρνουά σκακιού της Ευρώπης, αναδεικνύοντας την Καβάλα σε επίκεντρο του παγκόσμιου σκακιστικού ενδιαφέροντος και δίνοντας μια πολύ καλή αφορμή για να προβληθεί η πόλη μας. Η συνεργασία αυτή εκφράζει τη διαχρονική δέσμευση της Energean να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, συμβάλλοντας στην οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική ανάπτυξή τους, πάντα με βιώσιμο χαρακτήρα».    

Η στήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean με επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, τον Στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο 17 για τη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ένταση μεταξύ παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου μετά τη λήξη του αγώνα
image_print

Ένταση μετά τη λήξη του αγώνα

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ντιναμό Κιέβου και τον ΠΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των δύο ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην Πολωνία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το περιστατικό κοντά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μετά το παιχνίδι, ποδοσφαιριστής της ουκρανικής ομάδας κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είχε λεκτική αντιπαράθεση με ορισμένους από αυτούς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πλησίασαν το σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Ένταση και λίγο πριν από το φινάλε

Ανάλογο περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί και λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και προχώρησαν σε χειρονομίες.

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στο τέλος, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται πλέον στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που απέκτησε με τη νίκη του στην Πολωνία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en