Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου στο κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης ¨Ο Τόπος Της Ζωής Μας” κ. Μάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε στους δημότες της Καβάλας μια δημιουργική σύνθεση και ένα ψηφοδέλτιο με 85 υποψηφίους που θα τον πλαισιώσουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και πιο συγκεκριμένα 85 ανθρώπους απο όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι στην εκδήλωση βρέθηκε πλήθος πολιτών και πολιτικών φορέων απο όλη την Καβάλα και την περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι οποίοι έδειξαν την έμπρακτη στήριξη τους στον κύριο Παπαδόπουλο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερχονται καύσωνες και πυρκαγιές: Πάμε για πρώιμο καλοκαίρι ενώ κάθε μήνα σπάει κι ένα νέο ρεκόρ ζέστης

Πριν από περίπου έναν μήνα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας  έλεγε ότι «η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη». Σχεδόν πριν… αλέκτορα φωνήσαι, η πρόβλεψη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται: οι θερμοκρασίες-ρεκόρ που καταγράφονται σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, αλλά και στη χώρα μας, οδηγούν σε έναν πρόωρο συναγερμό, καθώς ο εφιάλτης των πυρκαγιών φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Οι αριθμοί, επειδή έχουν το προσόν να λένε την αλήθεια, μπορούν να αποκαλύψουν το μέγεθος που έχει ήδη λάβει το πρόβλημα. Μόνο σε ένα διήμερο, συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε ολόκληρη τη χώρα καταγράφηκαν 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 80 κατασβέστηκαν άμεσα, ενώ για τις υπόλοιπες οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να δώσουν μάχες οι οποίες θυμίζουν τα δυστοπικά σκηνικά που ζούμε σχεδόν κατά κανόνα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό δεν ήταν κάτι τυχαίο, καθώς συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση μέσα στην εβδομάδα που διανύσαμε. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε ένα μόνο 24ωρο, αυτό της περασμένης Τετάρτης, εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας συνολικά 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι 56 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, με τις υπόλοιπες 11 να χρειάζονται πολύωρες μάχες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε επίπεδο τριμήνου τώρα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, το α’ τρίμηνο του 2024 εκδηλώθηκαν συνολικά 2.378 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν εκδηλωθεί 2.367.

Η Πυροσβεστική μπορεί να καταγράφει τις πυρκαγιές που εμφανίζονται πρόωρα και την εξέλιξή τους, όμως αυτό που δεν είναι σε θέση να πει, τουλάχιστον επισήμως, είναι τα αίτια εκδήλωσής τους. Αυτό είναι μια διαδικασία την οποία αναλαμβάνουν τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Ομως η πικρή αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια… τυπική διαδικασία, καθώς όλοι γνωρίζουμε τον βασικό συνδυασμό παραγόντων που τις ευνοεί: είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, το παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας, που με τη σειρά τους οφείλονται στην κλιματική κρίση και το «Ελ Νίνιο».

Το «Copernicus»
Υπό άλλες συνθήκες, όλα αυτά θα ήταν υπόθεση που αντιμετωπίζουμε συνήθως τον Αύγουστο. Η καταφανέστατα πρόωρη εμφάνιση του προβλήματος έχει οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις τις κατά τόπους αρχές να αιτούνται την κατά συνθήκη άμεση έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ενδεικτικό του μεγέθους της ανησυχίας που επικρατεί είναι ότι οι πυροσβεστικές και άλλες αρχές διαφόρων περιοχών της χώρας στις οποίες εμφανίστηκαν οι πυρκαγιές πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο αιτήθηκαν την πρόωρη κατ’› εξαίρεση έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι αυτή ξεκινά πολύ νωρίτερα, αίτημα που έγινε δεκτό. Και παρά το γεγονός ότι οι προετοιμασίες για τη φετινή μάχη με τις πυρκαγιές είναι οργιώδεις από τον χειμώνα ήδη!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά τα έργα στον Αγ. Νικόλαο ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα

Παρά τα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολάου, αισιόδοξη είναι η κατάσταση με την κίνηση που υπάρχει στα καταστήματα. Πρόβλημα ωστόσο παραμένει για το αν τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και πριν την μεγάλη κίνηση του τουρισμού στην Καβάλα.

Άλλωστε όπως οι ίδιοι καταστηματάρχες δηλώνουν , είναι συνεχή τα τηλεφωνήματα για παράταση παράδοσης και ολοκλήρωσης των έργων, ωστόσο οι ίδιοι δεν πτοούνται από το γεγονός και μένουν αισιόδοξοι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετείχαν τα σωματεία της Καβάλας στην πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου

Το πρωί της Τετάρτησ 17 Απριλίου σύσσωμα τα σωματεία της Καβάλας, συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που προκύρηξε η ΓΣΕΕ. Βασικό μήνυμα της ημέρας ” Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση από τους πολίτες.

 

 

 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en