Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, όπως συμβαίνει άλλωστε ανελλιπώς τα τελευταία 70 χρόνια για να αποτίσουμε φόρο τιμής και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των Αξιωματικών και των Οπλιτών των Δυνάμεων Καταδρομών που «Έπεσαν Εν Πολέμω».

Οι καταδρομείς τυγχάνουν κοινωνοί βαριάς παράδοσης, σκληρής και συνεχούς εκπαίδευσης. Όχι μόνο για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες επιχειρησιακές απαιτήσεις, αλλά και για να καταλάβουν ακριβώς, να αποκτήσουν επίγνωση αυτής της ιδιαίτερης ένδοξης ιστορίας και παράδοσης. Να καταλάβουν στα χνάρια ποιων ακριβώς βαδίζουν.

Οι ένδοξοι Καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της Πατρίδας μας.

Αποτελούν και αυτοί συνέχεια της μακραίωνης και υπερήφανης ιστορίας των Ελλήνων ηρώων, που ακολουθώντας την παρακαταθήκη του «ή ταν ή επί τας», θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.

Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Κυρίες και κύριοι,

Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία.

Αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Δηλώνοντας υπερήφανος αλλά και βέβαιος γι’ αυτό που είναι οι Έλληνες Καταδρομείς.

Σας ευχαριστώ».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Εκτός του καθεστώτος της ειδικής τουριστικής βίζας για τους Tούρκους επισκέπτες η Θάσος και η Σαμοθράκη

Παρά τα σχετικά αιτήματα, η Θάσος και η Σαμοθράκη δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς της ειδικής τουριστικής βίζας για τους τούρκους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024 έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα συνολικά δέκα ελληνικά νησιά, ενώ η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας-εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε σε τριπλασιασμό των αφίξεων τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση στις εν λόγω περιοχές, με αποτέλεσμα δικαίως να αιτούνται του ανάλογου μέτρου η Θάσος και η Σαμοθράκη.
voria.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20:06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Βίντεο από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ηρθε στην χωρα μας στις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθηκε η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en