Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο τόπος της ζωής μας | Ανάγκη για άμεση δράση με συντονισμό όλων των φορέων

Η συζήτηση που οργάνωσε την Κυριακή 6 Μαρτίου το πρωί Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ με τοπικούς επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού και της αγοράς σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό της περιοχής μας ανέδειξε τις απόψεις των φορέων για το συγκεκριμένο ζήτημα και έβαλε το πλαίσιο για τη συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, που αναφέρθηκε στην κοινή διαπίστωση ότι είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με την φετινή τουριστική κίνηση και έθεσε το θέμα της άμεσης δράσης, έτσι ώστε ο τουριστικός κλάδος να βρεθεί προετοιμασμένος μπροστά σε προβλήματα που αναμένεται να οξυνθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εξήρε τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στις ανάγκες των προσφύγων, αλλά ανέδειξε και την ανάγκη αφενός να περιφρουρηθεί η καθημερινή ζωή και η ασφάλεια των δημοτών, αφετέρου να προστατευτεί το αίσθημα ασφάλειας για την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες που έρχονται.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Μάκης Παπαδόπουλος συνοψίζονται στα εξής:

Είναι επείγον ο Δήμος Καβάλας να διαμορφώσει έναν κατάλληλο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ώστε να υπάρχει οργανωμένη διαχείριση των ροών και να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι σημαντικό ο χώρος αυτός να βρίσκεται σε σημείο που δεν θα επηρεάζει την καθημερινότητα και την τουριστική επισκεψιμότητα, πιθανά εκτός αστικού ιστού.

Είναι σημαντικό το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας να εστιάσει σε πιο κοντινές αγορές που είναι εξοικειωμένες με την περιοχή μας (Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Κεντρική Ευρώπη κ.ά.) μέσα από ειδικές δράσεις:

  • να οργανωθούν επισκέψεις (FAM TRIPS) ξένων δημοσιογράφων – διαμορφωτών κοινής γνώμης που θα καταγράψουν την κατάσταση και θα προβάλλουν θετικές εικόνες για την περιοχή μας,
  • να δημιουργηθεί και να προωθηθεί διαδικτυακά τουριστικό video που θα προβάλλει την περιοχή ως ασφαλή και φιλόξενο για όλους προορισμό. Στη διάρκεια της συζήτησης προβλήθηκε σύντομοvideo με θέμα την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς των κατοίκων της Κω ως παράδειγμα θετικής καταγραφής της εμπειρίας ενός τόπου που βίωσε έντονα τον ερχομό των προσφύγων.  
  • να γίνουν διαδικτυακές διαφημιστικές εκστρατείες που θα ενημερώνουν τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες και θα προβάλλουν θετικά την Καβάλα.

Τέλος, να αναλάβουν οι φορείς του τουρισμού και της αγοράς πρωτοβουλία για συντονισμό όλων των φορέων για τα πρακτικά ζητήματα και σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς (Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δήμος Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ.ά.).

Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων επιβεβαίωσαν τις πιέσεις που δέχεται ο τουρισμός από την προσφυγική κρίση και διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη και τη διάρκεια της έκτακτης κατάστασης με τους πρόσφυγες. Εξέφρασαν την ανάγκη να υπάρχει σχεδιασμός και συντονισμός σε όλα τα επίπεδα, από το κράτος μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση, και συμφώνησαν στο να υπάρχουν ειδικές δράσεις προβολής της περιοχής μέσω του διαδικτύου και έγκυρης ενημέρωσης των διεθνών τουριστικών πρακτόρων για την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Τέλος, συμφώνησαν να υπάρξει μία πρωτοβουλία συντονισμού από πλευράς των φορέων του τουρισμού και της αγοράς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Φώτης Πούλος (από την Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας), ο Μάρκος Δέμπας (από το Επιμελητήριο Καβάλας), ο Αλέκος Ξανθόπουλος (από τον Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Καβάλας), ο Γιάννης Παναγιωτίδης (από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Καβάλας), ο Βασίλης Λεμονίδης και ο Θόδωρος Μακαρίτης (από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας), ο Στράτος Μακρογιαννίδης και ο Γιάννης Μπερμπέρογλου (από το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας), ο Μαργαρίτης Κατσίδης (από το EUROTAXI), ο Γιάννης Θωμαΐδης (από τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Ν.Καρβάλης), ο Σάββας Αναστασιάδης (από το Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ»), ο Παναγιώτης Βασιλούδης (από το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας), ο Θεόδωρος Χατζηχρήστος (από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ν. Καβάλας), ο Δημήτρης Χαδόλιας και ο Γιάννης Θεοχαρίδης (από το Σωματείο Βιβλιοπωλών Ν. Καβάλας). Από την δημοτική κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κιοσές και Κατερίνα Ιωαννίδου, ο Γιάννης Μούτλιας (μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), ο Αργύρης Βλαχόπουλος και ο Κώστας Νάνος (μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας), ο Αχιλλέας Νικολαΐδης και ο Μιχάλης Καπέτης (εκ μέρους της δημοτικής κίνησης). Τέλος, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και διατύπωσαν την άποψή τους ο Κώστας Μποζάμπαλης και ο Μάκης Δημητριάδης.

 

3d0c6e2e-46d1-44df-a554-1869c329cc87

 

68ad2b76-3bb8-42c3-83d8-4b3527e67825

 

377a3026-7445-48c4-b708-04cb90e4d7aa

 

3744d138-84cc-4b97-9c27-794042118f6d

 

4319f56e-6dd1-4c46-bc3a-c6120bb2150f

 

d242cfdb-1c60-4f53-8a26-d78ce869479a

 

da4f1f1f-90b0-48ed-a7cf-2c41352cdbaf

 

fbbea52a-c7be-4ca5-a523-66e815c01f83

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en