Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο τουρισμός δεν τρομοκρατήθηκε! Πολλές νέες κρατήσεις & θετικά μηνύματα από Καβάλα-Θάσο, Θράκη, Χαλκιδική, Πιερία

Με έντονη αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην οικονομία οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες της Θάσου, όμως, από τα στοιχεία των ακυρώσεων, κρατήσεων και αφίξεων, φαίνεται ότι η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις είναι ελάχιστες (σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες τουρίστες), οι προγραμματισμένες αφίξεις ήδη πωληθέντων τουριστικών πακέτων συνεχίζονται κανονικά ενώ θετικότατα μηνύματα εκπέμπουν οι πολλές νέες κρατήσεις από Ρουμάνους, Σέρβους και Τούρκους κυρίως, που συνεχίζουν ακάθεκτοι να εμπιστεύονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ακόμη και αυτή την περίοδο.
Σύμφωνα με την διαδικτυακή εταιρία κρατήσεων booking.com η πληρότητα για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο νησί της Θάσου, θα αγγίξει το 58% (στα συνηθισμένα δηλαδή επίπεδα για αυτό το είδος κρατήσεων) ενώ σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες αναμένονται και πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία.

Κανονικά συνεχίζονται οι αφίξεις τουριστών
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης εξακολουθούν να προσγειώνονται τσάρτερ πτήσεις με τουρίστες με προορισμό τη Θάσο, από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη (κυρίως Βρετανοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Τσέχοι, Αυστριακοί και Ολλανδοί), ενώ ομαλά συνεχίζει και ο οδικός τουρισμός στο Νομό από τα Βαλκάνια, αλλά και την Τουρκία.

Άρης Πέτκος: «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις υπάρχει μόνο ανησυχία»
πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου & Οργανισμού Τουρισμού Θάσου
Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, υπάρχει ανησυχία, τονίζει ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Άρης Πέτκος. «Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Ενώ περιμέναμε ‘μάγκωμα’, βλέπουμε ότι αντιθέτως υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχει και μια ροή κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες. Δεν υπάρχουν κρούσματα μαζικών ακυρώσεων», επισημαίνει.

Γιάννης Χατζημεμμανουήλ: «Ακυρώσεις δεν υπάρχουν»
ξενοδόχος στον Λιμένα Θάσου
«Ευτυχώς δεν υπάρχουν ακυρώσεις και αυτό μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Στις κρατήσεις ο αριθμός έχει μειωθεί σε σχέση με τη δυναμική που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου κρατήσεις, επισημαίνει ο ξενοδόχος, Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

Φώτης Πούλος: «Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος ακυρώσεων»
γραμματέας Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας
«Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος ακυρώσεων οι οποίες θα μας ανησυχούσαν. Ωστόσο υπάρχει μία μείωση στις κρατήσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα», τονίζει ερωτηθείς σχετικά ο ξενοδόχος, Φώτης Πούλος ο οποίος διατηρεί μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη Θάσο κι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στην πόλη της Καβάλας.

Αντώνης Μιτζάλης: «Υπάρχει “φρενάρισμα” στο ρυθμό κρατήσεων»
πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας
Για φρενάρισμα στον ρυθμό των κρατήσεων για το νησί της Θάσου, κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. Όπως επισημαίνει «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις μέχρι στιγμής, αυτό που υπάρχει είναι ένα φρενάρισμα στον ρυθμό των κρατήσεων που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα»
“Οι Έλληνες φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο από τους ξένους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας”, τόνισε ο κ. Μιτζάλης, προσθέτοντας “στο Νομό επικρατεί ηρεμία και σε καμία περιοχή δεν παρατηρούνται ουρές, ούτε στα ΑΤΜ, ούτε στα πρατήρια καυσίμων”.
“Αν δεν καταγραφεί φέτος συγκριτικά με πέρυσι διψήφιο ποσοστό μείωσης του τουρισμού στο Νομό, εμείς θεωρούμε ότι θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα της φετινής χρονιάς”, είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας.

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: χωρίς ακυρώσεις στη Θράκη
πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ακυρώσεις, αλλά δεν απέκλεισε να συμβεί στη συνέχεια. “Μακάρι να διαψευσθώ και η φετινή χρονιά να εξελιχθεί τόσο καλά, όσο περιμέναμε”, είπε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μέση πληρότητα στην ευρύτερη περιοχή αγγίζει το 75%, με τουρίστες απο Βαλκάνια, Τουρκία, Πολωνία και Γαλλία. “Δεν φαίνονται ανήσυχοι, ούτε και έχουν δείξει να πανικοβάλλονται. Όλοι συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους”, είπε.


Γρηγόρης Τάσιος
επικεφαλής Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής
Μπορεί να “ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά όλα εξελίσσονται ομαλά στην Χαλκιδική”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην περιοχή επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Εκτιμά ότι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκονται αυτή την περίοδο περί τους 200.000 τουρίστες, κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, τη Γερμανία και την Βρετανία, αλλά και μικρός αριθμός από την Γαλλία και τη Ολλανδία.
“Ακυρώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουμε. Όσοι ήταν προγραμματισμένο να φύγουν φεύγουν, ενώ όσοι αναμενόταν να αφιχθούν το έχουν πράξει χωρίς κανένα πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι καμία χώρα “δεν έχει προβεί σε έκδοση τουριστικής οδηγίας για να μην έρχονται πολίτες της στην Ελλάδα, απλώς όλες τους ενημερώνουν να έχουν ρευστό”.
Ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι πριν τις τελευταίες εξελίξεις, η ένωση ανέμενε πτώση της τουριστικής κίνησης φέτος στην περιοχή σε ποσοστό 15%, έναντι της περσινής χρονιάς.

Ευαγγελία Λάμπρου: πληρότητα 100% στην Πιερία
πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας
“Ζήσαμε τον πόλεμο στα Βαλκάνια, η τρέχουσα κατάσταση είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη”, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Λάμπρου, η οποία επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν, τουλάχιστον ακόμα, ακυρώσεις». Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην περιοχή η πληρότητα αγγίζει το 100%, με τουρίστες από Γερμανία, Ρωσία, Βαλκάνια, Τσεχία και Ουγγαρία.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εθελοντική δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Κρυονερίου

Ενεργή και εθελοντική είναι η δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι.

Θλιβερό ωστόσο χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κύριος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, για το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι πολλά. Ωστόσο από πλευράς τους ο Δήμος Καβάλας φροντίζει να φιλοξενήσει όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πώς θα κινηθεί η «Minerva Red» μέχρι αύριο το πρωί | Δείτε χάρτες

Ύφεση αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στη χώρα μας με την ονομασία «Minerva Red», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης προς το Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη 25/04 οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν από το σύστημα DUST/METEO παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 24/04 και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25/04.

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών

Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en