Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη στήριξη του στην επένδυση του Ελληνικού

image_print

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η υπόθεση του Ελληνικού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση πήρε την υποστήριξη του οργάνου του κόμματος.

«Την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, με απόλυτο σεβασμό στον νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες» εκφράζει ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και συζήτησε τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της επένδυσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «το Πολιτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει, επίσης, τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον, «δηλώνει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Είχε προηγηθεί η νέα αναβολή στη συνεδρίαση του ΚΑΣ με αντικείμενο τον χαρακτηρισμό μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού χώρου, αλλά και non paper του Μαξίμου, στο οποίο αναφερόταν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση τον νόμο σε όλες τις περιπτώσεις».

«Αυτό όμως», συμπληρωνόταν, «δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) συνεδρίασε εκ νέου την Τετάρτη για την επένδυση στο Ελληνικό, ωστόσο τελικά η συζήτηση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη έπειτα από πρόταση της γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη.

Μετά και το αυστηρό non paper του Μαξίμου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αποπομπή της. «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο Κώστας Αντωνιάδης από το Περιφερειακό Συμβούλιο – Αναλαμβάνει ο Χρήστος Γάκης

image_print

Την παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέβαλε ο Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Με την απόφασή του αυτή ολοκληρώνεται μια μακρά αυτοδιοικητική πορεία που ξεπερνά τα είκοσι χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις ευθύνης, μεταξύ των οποίων και αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνει, σύμφωνα με τη διαδικασία αναπλήρωσης, ο Χρήστος  Γάκης, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών της παράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η αποχώρηση του Κώστα Αντωνιάδη σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής διαδρομής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Περιφέρειας, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα μέσα από τη συμμετοχή του στη διοίκηση και στις αποφάσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραιτήθηκε από Περιφερειακός σύμβουλος ο Κώστας Αντωνιάδης

image_print

Την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέβαλε ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ. Μια δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη απόφαση, διότι όλοι εμείς που υπηρετούμε την κοινωνία από διάφορες θέσεις ευθύνης πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αξιώματα αυτά δεν είναι μόνιμα και οφείλουμε να αφήνουμε χώρο και στις νεότερες γενιές που έρχονται.

Για είκοσι (20) και πλέον έτη υπηρέτησα τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με ζήλο, αυταπάρνηση, ιδεολογική καθαρότητα και πολιτικό ήθος. Το σημαντικότερο, όμως, που μένει ως παρακαταθήκη από αυτή την περίοδο είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου, που θα με συντροφεύουν στη μετέπειτα πορεία μου.

Για αυτή την αγάπη και τη δύναμη που μου δώσατε όλοι εσείς, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο Χρήστος Γάκης, ως πρώτος επιλαχών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς αλλαγές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

image_print

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου του σώματος, καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει αμετάβλητο, καθώς πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, λαμβάνοντας 22 ψήφους. Στη θέση του αντιπροέδρου συνεχίζει ο Ξενοφώντας Κροκίδης, ενώ γραμματέας του σώματος παραμένει ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρώτη σε αριθμό ψήφων αναδείχθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των υποψηφίων της παράταξής της.

Με την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης συγκροτήθηκαν τα βασικά όργανα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, τα οποία αναλαμβάνουν το έργο τους για τη νέα δημοτική περίοδο.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en