ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Στουρνάρας βάζει τέλος στα σενάρια: Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να αποχωρήσω

Με την επισήμανση ότι μια ανθρώπινη αντίδραση του δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις, έκλεισε την ομιλία του στο ΣΕΒ ο Γ. Στουρνάρας, δηλώνοντας επί της ουσίας ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

«Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να πω κάτι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία.

Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσιμη ανάπτυξη» ήταν τα καταληκτικά λόγια της ομιλίας του κ. Στουρνάρα.

Η δήλωση αυτή του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες που ήθελαν το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από τις διαρροές του περιβάλλοντος του Γ. Στουρνάρα περί δυσφορίας του υπουργού λόγω στοχοποίησης του από κομματικά στελέχη της Ν.Δ. χωρίς ωστόσο οι δημόσιες διευκρινίσεις του Γ. Στουρνάρα να σημαίνουν απαραίτητα ότι ο Α. Σαμαράς δεν θα αποφασίσει τελικά στη μετακίνηση του.

Σημειώνεται, πάντως, ότι και οι δύο μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ υπερτόνισαν τον κυβερνητικό στόχο για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών, με χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο, θέση που θα κληθεί να υπηρετήσει ο υπουργός Οικονομικών- όποιος κι αν είναι- στις επικείμενες δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λίγο πριν ξεκινήσει η τελική φάση των διαβουλεύσεων για το χρέος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version