Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Σοφοκλέους είναι έτοιμος να γίνει ‘Βασιλιάς’ μπροστά στο κοινό του (video)

Ο αγέραστος “Psycho” που δείχνει καλύτερος σε κάθε του παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια θα διεκδικήσει το βράδυ του Σάββατοy τον βαρύτιμο τίτλο KING OF THE RING που έχει κατακτηθεί από κορυφαίους μαχητές ανά τον κόσμο. Όντας πολύ έμπειρος και με ταξίδια σε όλο τον κόσμο για αγώνες ο Σοφοκλέους νιώθει ιδιαίτερη χαρά που θα παίξει στην Καβάλα και καλεί τους μαχητικούς φαν και όχι μόνο, το βράδυ του Σαββάτου να στηρίξουν την προσπάθεια του Θοδωρή Πολίτη μέσω του Dragon of the Ring.
Σε ερώτηση του ΕΝΑ Channel προς τον Γιάννη Σοφοκλέους για το αν νιώθει αγχωμένος για το γεγονός ότι μετά από χρόνια θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του απάντησε: “Νιώθω ενθουσιασμένος που μετά από τέσσερα χρόνια θα παίξω ξανά μπροστά κοινό μου, το κοινό της Καβάλας” είπε αρχικά ο Γιάννης Σοφοκλέους και συνέχισε:
“Το σπουδαιότερο για μένα όμως είναι ότι θα συμμετέχω σε μία διοργάνωση, το Dragon of the Ring, της οποία δημιουργός και υπεύθυνος είναι ο Θοδωρής Πολίτης.” Ο Γιάννης Σοφοκλέους δήλωσε σίγουρος πως δεν πρόκειται να φύγει ηττημένος από το ring. Με τον Ιταλό αντίπαλο του Federico Spano, να σηκώνει το γάντι της πρόκλησης και να απαντά πως αυτός θα είναι που θα φύγει με τη ζώνη από την Καβάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι θα συμμετέχουν όλες οι μεγάλες σχολές kick boxing της περιοχής (Καραϊτης, Καρανικολής, Βασιλικός, Χατζησάββας) καθώς και από την υπόλοιπη Ελλάδα”.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία WIPU, Harry Gorian τόνισε: «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Καβάλα, μολονότι γνωρίζω τον Πάρι Βασιλικό πολλά χρόνια, είμαι πολύ περήφανος και σας ευχαριστώ που με καλέσατε εδώ. Επίσης χαίρομαι που είμαι εδώ διότι μετά από πολλά χρόνια έχω την ευκαιρία να έχω τον Γιάννη Σοφοκλέους, έναν από τους καλύτερους Έλληνες μποξέρ να μάχεται για την ζώνη king of the ring. Για να κερδίσει κάποιος αυτή τη ζώνη, σε αυτό το πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα του να είσαι από τους καλύτερους μαχητές του κόσμου.
Το Dragon of the Ring έρχεται αυτό το Σάββατο στην Καβάλα σ ‘ένα event που αναμένεται να ξεσηκώσει τους φαν των μαχητικών αθλημάτων τόσο στην Καβάλα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Γιάννης Σοφοκλέους στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του θα διεκδικήσει μία πολύ σημαντική ζώνη, ενώ τη μάχη του θα πλαισιώσουν αξιόλογοι μαχητές απ’ όλη την ελληνική επικράτεια.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η Energean στο πλευρό της Ενορίας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη

H Energean, στο πνεύμα των ημερών της Ανάστασης και του Πάσχα, στηρίζει για μια ακόμη χρονιά τους συμπολίτες της που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια στην κοινότητα της Νέας Καρβάλης Καβάλας, η οποία είναι και η πλησιέστερη κοινότητα στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Energean παρέδωσε στην Ενορία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου δωροεπιταγές, προκειμένου 20 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καθώς και 6 πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Καπλανίδειο Ίδρυμα, να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι είδη , από αλυσίδα σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στην περιοχή.

Εκ μέρους της Energean, τις δωροεπιταγές παρέδωσε ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις στο νομό Καβάλας, και οι συνάδελφοι που κατοικούν στη Νέα Καρβάλη κ. Δημήτρης Κουλουριώτης, Χειριστής Παραγωγής Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, κ.Πρόδρομος Κυπριτσής, Τεχνίτης Οργάνων Χερσαίων Εγκαταστάσεων και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας, και κ. Γιάννης Γκίκας, Τεχνίτης Μηχανολογικής Συντήρησης. Τις δωροεπιταγές παρέλαβε ο εφημέριος του Ναού και του Ιερού
Προσκυνήματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, πατήρ Μιχαήλ ο οποίος, όπως και ο παρευρισκόμενος Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεΐσογλου, ευχαρίστησαν θερμά την Energean για τη διαρκή στήριξη στην ενορία.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

«Οι όμορφες στιγμές που περνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο γιορτινό τραπέζι δεν είναι, δυστυχώς, κάτι το δεδομένο για όλους τους συμπολίτες μας και έτσι, για μια ακόμη χρονιά, πήραμε την εύκολη απόφαση να στηρίξουμε την Ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη, στο πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικοί μας εταίροι και αποτελεί κορυφαία δέσμευσή μας η συνέχιση αυτής της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει ως βασικό στόχο τη δίκαιη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο χωρίς ανισότητες και χωρίς οποιονδήποτε κοινωνικό αποκλεισμό. Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους!»

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Energean εντάσσεται στην στρατηγική της για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.2 για Μηδενική Πείνα, ν.10 για Λιγότερες Ανισότητες, και ν.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Mειώνονται οι προμήθειες στα POS για συναλλαγές μικρού κόστους

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» και κάπως έτσι, αφού οι εμπλεκόμενοι στην εκκαθάριση των μικροσυναλλαγών με κάρτες δεν μείωσαν αυτοβούλως τις προμήθειές τους, το κράτος ανέλαβε δράση.

Υλοποιώντας λοιπόν την προειδοποίησή του, το ΥΠΕΘΟ έφερε τροπολογία στη Βουλή με την οποία οι προμήθειες για συναλλαγές αξίας ως 10 ευρώ με κάρτα μειώνονται ως εξής:

Η ανώτατη προμήθεια εκκαθάρισης που χρεώνεται έμπορος από πάροχο υπηρεσιών πληρωμών δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,50% της αξίας συναλλαγής.
Η ανώτατη διατραπεζική προμήθεια δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,10% της αξίας συναλλαγής για χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες ιδιωτών και το 0,15% της αξίας συναλλαγής για πιστωτικές κάρτες ιδιωτών.
Η ανώτατη χρέωση του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών από διεθνείς οργανισμούς καρτών δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,10% της αξίας συναλλαγής.
Ο… τιμοκατάλογος του ΥΠΕΘΟ έχει ισχύ για 3 χρόνια και αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που ανήκουν στη «μικρή λιανική», δηλαδή:

Παντοπωλεία και mini markets
Πρακτορεία Τύπου και περίπτερα
Βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες
Είδη καπνιστών, καπνοπωλεία
Αρτοποιεία
Ταξί
Καταστήματα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών ειδών
Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
Στεγνοκαθαριστήρια
Καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων
Ραφεία, επιδιορθώσεις/μεταποιήσεις ενδυμάτων
Καταστήματα ειδών ραπτικής, πλεκτικής, ιδίως υφασμάτων
Διάφορα καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, εξειδικευμένα καταστήματα
Διάφορα καταστήματα γενικών εμπορευμάτων
Καταστήματα ποικίλων ειδών (ψιλικών)
Λύση και στον «Τειρεσία»
Με νομοθετική ρύθμιση λύνεται και το άλλο πρόβλημα που προέκυψε στην πορεία της υποχρεωτικής εγκατάστασης POS παντού και της διασύνδεσής τους με τις ταμειακές μηχανές και το Taxis.

Πλησιάζοντας λοιπόν προς τις καταληκτικές προθεσμίες -και πριν τις παρατάσεις-, έφταναν στο ΥΠΕΘΟ όλο και περισσότερες περιπτώσεις επιτηδευματιών στους οποίους οι τράπεζες έβαζαν «μπλόκο» στα POS επειδή ήταν γραμμένοι στα κατάστιχα του «Τειρεσία». Κι αν σε κάποιες περιπτώσεις από αυτές οι επιτηδευματίες ειλικρινώς επιθυμούσαν να επιλυθεί το πρόβλημα, η γενική αίσθηση στο ΥΠΕΘΟ ήταν ότι, αν εξαιρεθεί μια τόσο μεγάλη μάζα επιχειρήσεων, θα άνοιγε μια ωραιότατη «τρύπα» στο ηλεκτρονικό δίχτυ που στήνεται μετά κόπων και βασάνων.

Η ρύθμιση του ΥΠΕΘΟ απαγορεύει στις τράπεζες την πρακτική αυτή, η οποία στρεβλώνει τις συνθήκες της αγοράς, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις-κακοπληρωτές να βρίσκονται σε ευνοϊκότερη θέση απέναντι στη Φορολογική Διοίκηση σε σχέση με τους συνεπείς επιχειρηματίες, καθώς δεν θα προχωρούν στη διασύνδεση ΡOS με τις ταμειακές τους μηχανές και θα είναι δυσκολότερος ο φορολογικός τους έλεγχος.

ADVERTISEMENT

Για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των τραπεζών απειλείται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά παράβαση, ωστόσο μπαίνουν και δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους «πονηρούς» επιτηδευματίες, καθώς με Απόφαση θα οριστούν:

α) η ελάχιστη προκαταβολή της ετήσιας αμοιβής τους,

β) το ποσό της εγγύησης που πρέπει να τους παρασχεθεί,

γ) το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την πραγματοποίηση των συναλλαγών μέχρι την εκκαθάρισή τους, το οποίο θεωρείται επαρκές για την εξασφάλιση των απαιτήσεών τους.

Τέλη «με τον μήνα»
Στην τροπολογία-σκούπα συμπεριλαμβάνεται και η συνήθης διάταξη, με την οποία όσοι έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους μπορούν από αύριο, 1η Μαΐου, να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους- με τον γνωστό ηλεκτρονικό τρόπο- και να μη χάσουν την πασχαλινή έξοδο.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται άπαξ, άρα δεν μπορεί κάποιος να άρει την ακινησία του οχήματος του πάνω από μία φορά τον χρόνο. Τα τέλη κυκλοφορίας αναλογούν στους μήνες κατά τους οποίους το όχημα θα παραμείνει σε κυκλοφορία και θα πρέπει να πληρωθούν πριν από την άρση της ακινησίας.

iefimerida.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λήμνος | Tο πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν – Από Σουηδία το πρώτο τσάρτερ την Κυριακή του Πάσχα

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν, κατέπλευσε το πρωί της 1ης Μαϊου, λίγο μετά τις 7 στο λιμάνι της  Μύρινας. Το επιβλητικό σκαρί, έφτασε στο νησί προερχόμενο από την Μύκονο και μερικές ώρες αργότερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 13 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί.

Επιπροσθέτως, το πρώτο τσάρτερ της σεζόν αναμένεται να φτάσει στο νησί, την Κυριακή του Πάσχα στις 11.30 προερχόμενο από Σουηδία. Με αυτή την πτήση θα φτάσουν στη  Λήμνο 180 τουρίστες, ενώ η αμέσως επόμενη πτήση τσάρτερ είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας, μεταφέροντας ακόμη 180 τουρίστες.

Συγκεκριμένα για την καλοκαιρινή περίοδο αναμένονται στο νησί:

29 αφίξεις από Τσεχία, κάθε Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή.

20 αφίξεις από Αγγλία, κάθε Παρασκευή.

16 αφίξεις από Σλοβενία, κάθε Τετάρτη.

25 αφίξεις από Σουηδία, κάθε Κυριακή.

25 αφίξεις από Δανία, κάθε Κυριακή.

22 αφίξεις από Νορβηγία, κάθε Κυριακή. 

18 αφίξεις από Αυστρία, κάθε Κυριακή. 

Εντωμεταξύ, η ΑΜΚΕ  Λήμνος Τουριστική ετοιμάζεται να καλωσορίσει και φέτος το πρώτο αεροσκάφος τσάρτερ στην Λήμνο, με μια εγκάρδια υποδοχή. 

Κάθε ένας επιβάτης από τους 180 που θα κατέβουν από το αεροσκάφος, θα παραλάβει μια φιάλη Λημνιό κρασί, χορηγία της «Ένωσης», του Κτήματος Χατζηγεωργίου και του Οινοποιείου Μ. Γκαράλη.

Στους πιλότους και το πλήρωμα θα προσφερθεί από ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. 

Αισιοδοξία

Από τη δική της πλευρά, η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική», Αδαμαντία Γαροφαλλίδου, η οποία μίλησε στο σταθμό μας, δηλώνει αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι.

«Με την άφιξη του πρώτου charter την Κυριακή του Πάσχα ανοίγει η τουριστική περίοδος για τη  Λήμνο.

Ο αριθμός των επισκεπτών του νησιού, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών.

Τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε για το φετινό καλοκαίρι, είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα.

Το όνομα της  Λήμνου ως τουριστικός προορισμός, η φυσική της ομορφιά, η ιδιαίτερη της ταυτότητα, η ιστορία, ο πολιτισμός, ο πλούτος των γευστικών της απολαύσεων και η φιλοξενία των κατοίκων της, έχουν καταφέρει  παρά τις αντιξοότητες που όλοι γνωρίζουμε, να κρατήσουν ψηλά το νησί μας, ως πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Η προβολή του νησιού μας και των ιδιαίτερων του χαρακτηριστικών, δεν αφορά μόνο τους   επαγγελματίες του τουρισμού και τους αρμόδιους φορείς.

Εστιάζουμε στα θετικά, χωρίς βεβαίως να αγνοούμε ή να πάψουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα όταν αυτά δεν ικανοποιούνται, είναι υποχρέωση όλων μας, ιδιαιτέρως  όταν η θερινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών.

Ας μη ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας βιοπορίζεται από τουριστικές δραστηριότητες. 

Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι οι επισκέπτες, μας τιμούν με την επιλογή τους κι εμείς οφείλουμε να το ανταποδώσουμε – όπως και κάνουμε – με υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Ως πρόεδρος του Διαχειριστικού συμβουλίου της ΑΜΚΕ «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ» κάνω έκκληση στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, γνωρίζοντας την αγάπη που έχουμε όλοι μας για τη Λήμνο, να γίνουμε εμείς οι πρεσβευτές της προβολής του νησιού μας με κάθε τρόπο εστιαζόμενοι στα θετικά, στην απλόχερη ομορφιά και στη Λημνιακή φιλοξενία, προβάλλοντας τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πανέμορφο νησί του Αγίου Ευστρατίου στους κατοίκους του και στους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού  που δραστηριοποιούντα εκεί εύχομαι μια καλή τουριστική περίοδο.

Ο τουρισμός αφορά όλους μας και επιβάλλεται να το καταλάβουμε ώστε να λειτουργήσουμε ενωτικά για το καλό του νησιού μας.

Καλή τουριστική σεζόν!».

limnosfm100.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en