Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Πρ. Παυλόπουλος στην Κορμίστα Σερρών και την Αμφίπολη (βίντεο)

Στην Κορμίστα Σερρών βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των σφραγιασθέντων του Ολοκαυτώματος.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ενώ το παρών έδωσαν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, οι βουλευτές Σερρών Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Μιχάλης Τζελέπης, Αφροδίτη Σταμπουλή, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης και και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι και φορείς. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζιχνων και Νευροκοπίου Ιεροθέου.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμφίπολης στην κεντρική πλατεία της Κορμίστας μεταξύ άλλων ευχήθηκε να μην ξαναζησει η ανθρωπότητα ανάλογες θηριωδίες οπως εκείνες του Ολοκαυτώματος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο της Κορμιστας που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη μνήμη των σφαγιασθέντων του Ολοκαυτώματος.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο της Αμφίπολης που βρίσκεται στο Ροδολιβος οπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην επιστημονική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά στην ιστορία του τόπου και στη μνήμη των σφαγιασθεντων του Ολοκαυτώματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Αμφίπολης από τα αρχαία χρόνια αλλά και στην αρχαιολογική ανακάλυψη του τύμβου Καστά, διευκρινίζοντας με απόλυτο τρόπο οτι αποτελεί ενα σπουδαιο Μακεδονικό μνημείο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και στην στάση της Τουρκίας η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε υπονομεύει μόνη της την ευρωπαϊκή της πορεία. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στο ευρωπαϊκό του όραμα που έκανε πράξη, αλλά και στις θετικές συνέπειες που είχε για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον Τύμβο Καστά από τον υπεύθυνο αναστήλωσης κ. Λεφαντζη, οπου για μια ακομη φορά η είσοδος επετράπη μονο στο τηλεοπτικό συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης. Εξερχόμενος ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το σπουδαίο μακεδονικό μνημείο και την συμπαράστασή του προκειμένου να αναδειχθεί σύντομα.

Τον πρόεδρο της ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en