ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας από πυρά στα σύνορα Σερβία- Κροατία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ως σήμερα η Ευρώπη έφερε ευθύνη για χιλιάδες θανάτους προσφύγων που πνίγονταν στη θάλασσα. Από εχθές ωστόσο γίνεται λόγος από Σερβικά και Κροατικά μέσα ενημέρωσης για έναν νεκρό πρόσφυγα, από τις συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία στα σύνορα της χώρας με την Σερβία.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας στην πόλη Σιντ, αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι μόνο η αρχή. Οι προσπάθειες της Ευρώπης να διαχειριστεί την κρίση βρίσκονται σε τέλμα. Την ίδια ώρα όσο και αν οι πρόσφυγες υπομένουν τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται σε ουδέτερες ζώνες, θα αντιδράσουν με βία και εξεγέρσεις.

Η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και κανείς δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σερ αυτή, ειδικά όταν χώρες όπως η Γερμανία, εφαρμόζουν ανθρωπισμό, μόνο στο βαθμό που αυτός εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχανιών και των ορυχείων τους.

rizopoulospost.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version