Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρόδρομος Φωτακίδης επιλέχθηκε Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην ΑΜΘ

image_print

Την επιλογή του κ. Πρόδρομου Φωτακίδη, Αντιστράτηγου ε.α. για την πλήρωση της θέσης Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Να σημειωθεί ότι για τη θέση είχαν υποβληθεί δύο υποψηφιότητες.

Η απόφαση απεστάλη στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για τη χορήγηση σύμφωνης γνώμης, όπως προβλέπει ο νόμος.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα: Ανησυχία για τους νέους οδηγούς και το κινητό

image_print

Ανησυχητικά στοιχεία για τη συμπεριφορά των νέων οδηγών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταγράφει μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα για την υπεύθυνη οδήγηση, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την κόπωση και τη μη χρήση ζώνης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ipsos BVA σε δείγμα 12.100 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα VINCI Autoroutes, στο πλαίσιο του 16ου Βαρόμετρου για την Υπεύθυνη Οδήγηση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι νέοι οδηγοί ηλικίας 16 έως 24 ετών υιοθετούν ιδιαίτερα επικίνδυνες πρακτικές πίσω από το τιμόνι. Στην Ελλάδα, το 82% των νέων οδηγών χρησιμοποιεί smartphone ή προγραμματίζει το GPS κατά την οδήγηση, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 88%.

Παράλληλα, το 46% των νέων οδηγών στην Ελλάδα δηλώνει ότι στέλνει ή διαβάζει μηνύματα και email ενώ οδηγεί, ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που ανέρχεται στο 39%.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το 49% των νέων στην Ελλάδα οδηγεί ενώ αισθάνεται έντονη κούραση, ενώ το 48% παραδέχεται ότι οδηγεί χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 40% και 22%.

Ακόμη, το 16% των νέων οδηγών στην Ελλάδα παραδέχεται ότι έχει οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 7%. Το 3% δηλώνει ότι έχει οδηγήσει μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος VINCI Autoroutes, Bernadette Moreau, υπογράμμισε ότι όλοι οι οδηγοί πρέπει να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι, καθώς η οδήγηση απαιτεί πλήρη προσοχή και αυστηρή τήρηση των κανόνων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, τόνισε ότι η χρήση κινητού και GPS κατά την οδήγηση παραμένει κρίσιμο ζήτημα οδικής ασφάλειας.

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, επισήμανε ότι η εκπαίδευση, η πρόληψη και η καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας από νεαρή ηλικία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη μείωση των τροχαίων συμβάντων.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος»

image_print

Περισσότερα από 415.000 λαθραία τσιγάρα εντόπισαν και κατέσχεσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποτρέποντας την παράνομη εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά.

Τα καπνικά προϊόντα βρέθηκαν κρυμμένα σε βαλίτσες και αποσκευές έντεκα επιβατών, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αθήνα με πτήσεις από την Αιθιοπία και την Αίγυπτο.

Οι έντεκα επιβάτες συνελήφθησαν άμεσα και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα προϊόντα ήταν αμφιβόλου ποιότητας και προορίζονταν για διάθεση στην εγχώρια αγορά, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται σε περίπου 85.000 ευρώ.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έκθεση της KPMG για τα παράνομα καπνικά προϊόντα, η Ελλάδα καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση παράνομων τσιγάρων μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε ότι η εξέλιξη αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία των δημοσίων εσόδων, του υγιούς ανταγωνισμού και της δημόσιας υγείας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Ξεκίνησε η εθελοντική στράτευση γυναικών

image_print

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη ημέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην Ελλάδα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά 72 γυναίκες παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λαμίας, προκειμένου να ξεκινήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στον Στρατό Ξηράς, σηματοδοτώντας μια νέα σελίδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

«Χθες ήταν μια ιστορική μέρα: η πρώτη μέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην πατρίδα μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Instagram.

Η ανάρτηση συνοδεύτηκε από φωτογραφία γυναίκας με στρατιωτική στολή και το μήνυμα: «Η στρατιωτική θητεία είναι πλέον υπόθεση και των δύο φύλων».

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης, οι εθελόντριες νεοσύλλεκτες παρέλαβαν τις στρατιωτικές τους στολές, τις αρβύλες και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στους κοιτώνες της μονάδας για την έναρξη της εκπαίδευσής τους.

Η ορκωμοσία των 72 γυναικών έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en