Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέλαβε από την COSMOTE δωρεά 500.000 ευρώ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ προκειμένου να παραλάβει δωρεά ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στη συνέχεια υπεγράφη το συμφωνητικό για την αποδοχή της δωρεάς στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», με την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ. 

Η δωρεά της COSMOTE αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την υποστήριξη των μέσων περιπολίας και των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και υλικών για την ενίσχυση των κωλυμάτων απαγόρευσης πρόσβασης, συνολικής αξίας πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ. Το αντικείμενο της δωρεάς καθορίστηκε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν από τη διαρκή επιτήρηση των συνόρων.

Μετά το τέλος της τελετής αποδοχής της δωρεάς, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα: 

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, προκειμένου να υπογράψουμε τη σύμβαση αποδοχής της δωρεάς της COSMOTE προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σύμβαση αυτή αφορά σε δωρεά ύψους 500.000 ευρώ προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ιδίως τα χερσαία σύνορά μας. Έχει να κάνει με την παροχή υλικών και εξοπλισμού προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο προσδιόρισε τις ανάγκες. Απευθυνθήκαμε στον Όμιλο ΟΤΕ κι αυτός προσέτρεξε με οικονομική βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, ευχαριστούμε την COSMOTE και τον Όμιλο ΟΤΕ, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ που εκπροσώπησε σήμερα τον Όμιλο εδώ, δηλώνοντας ότι αισθανόμαστε ευτυχείς. Ο αγώνας των Ένοπλων Δυνάμεων συναντά υποστηρικτές από το επιχειρείν, ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικούς Ομίλους της χώρας που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, από την Στρατιωτική Ηγεσία και με την στήριξη τις Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας και στο ακέραιο την αποστολή τους, όπως και κάνουν».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει το ύψιστο καθήκον της περιφρούρησης και διασφάλισης των συνόρων της χώρας μας σε γη, θάλασσα και ουρανό.

Στον Όμιλο ΟΤΕ θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια με κάθε μέσο που έχουμε, βοηθώντας κι εμείς στην άσκηση καθηκόντων στα ελληνικά σύνορα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και λόγω της πανδημίας.

Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, ευχαριστούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για το έργο που προσφέρουν. Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας και φροντίζουν ώστε να νοιώθουμε όλοι ασφαλείς. 

Ευχαριστούμε πολύ». 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σιδηρόκαστρο: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της

Σοκ προκαλεί η καταγγελία, που υπέβαλαν στην αστυνομία μια 14χρονη και η μητέρα της, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που διαμένουν στο Σιδηρόκαστρο, υποστηρίζοντας ότι το 14χρονο κορίτσι έπεφτε θύμα βιασμού τα τελευταία επτά χρόνια από τον πατριό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κι εκεί το κορίτσι έκανε καταγγελία, ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της.

Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί, αν υπέστη κακοποίηση και σε ποιο βαθμό, ενώ θα δώσει κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου.

Την υπόθεση διερευνά η υποδιεύθυνση ασφαλείας Σερρών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνεργείο της Ρουμανικής τηλεόρασης στην Θάσο το Πάσχα -Γέμισε με τουρίστες το νησί

Ανάμεσα στους πολλούς τουρίστες που έφτασαν στο νησί της Θάσου λόγω των Άγιων ημερών του Πάσχα ήταν κι ένα συνεργείο από το Pro TV, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της Ρουμανίας. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απευθείας μεταδόσεις από το νησί και κάνουν ρεπορτάζ σε διαφορά σημεία με θέμα το Πάσχα στη Θάσο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en