Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Μ. Λαζαρίδη “ζητά” από τους Δημάρχους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας

Με επιστολή που απέστειλε στους 4 Δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας ο Μακάριος Λαζαρίδης έκανε γνωστές τις 3 προτάσεις του για την μείωσης των οικονομικών βαρών από τους Δήμους στις επιχειρήσεις, ώστε αυτές να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή προς τους Δημάρχους…

“Στη διατύπωση τριών συγκεκριμένων προτάσεων μείωσης των οικονομικών βαρών και κατά συνέπεια επίτευξης ρευστότητας των επιχειρήσεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, προχώρησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, απέστειλε επιστολές προς τους Δημάρχους Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη,  Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη, Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδη και Θάσου κ. Λ. Κυριακίδη, υπογραμμίζοντας την θεσμική υποχρέωσή του να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται από την παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση.

Οι προτάσεις του που ζητάει να εξεταστούν από τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, είναι οι ακόλουθες:

Α. Απαλλαγή των επιχειρήσεων από το τέλος (0,5%) διαμονής παρεπιδημούντων, κάτι που θα διευκόλυνε την λειτουργία πληθώρας επιχειρήσεων εν όψει μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.

Β. Μείωση στο 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων – τραπεζοκαθισμάτων.

Γ. Έκπτωση στα δημοτικά τέλη κατά 50% όλων των εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων κ.λπ., των οποίων οι Κ.Α.Δ. ανήκουν, είτε στις ομάδες που έκλεισαν υποχρεωτικά με Π.Ν.Π., είτε στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, θα πρέπει να ισχύσουν, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2020. Ασφαλώς, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «γνωρίζω ότι εξαρτώνται από τις δημοσιονομικές δυνατότητες του Δήμου. Θεωρώ, όμως, ότι είναι προς το συμφέρον όλων να διερευνηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν πολλοί από τους επαγγελματίες και πολλές από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που τις αφορούν, καθώς και να συμβάλλουμε όλοι μας στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».”

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en