ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μπακογιάννης έμεινε έξω από την κούρσα διαδοχής και είναι ο… νικητής

Όταν ετέθη θέμα διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, το μυαλό πολλών δεν πήγε ούτε στον Μεϊμαράκη, ούτε στον Κυριάκο, ούτε στον Τζιτζικώστα, ούτε στον Άδωνη οι οποίοι διεκδικούν αυτή τη στιγμή την ηγεσία του κόμματος. Δεν πήγε ούτε στη Ντόρα, ούτε στον Δένδια, ούτε στον Βορίδη, ούτε στην Όλγα Κεφαλογιάννη. Πήγε κατ’ ευθείαν στον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο 37χρονος πρώην δήμαρχος Καρπενησίου και σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών που δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της ΝΔ, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού αρχηγού της κεντροδεξιάς παράταξης. Όχι γιατί ανήκει σε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, όχι γιατί είναι εγγονός του Μητσοτάκη, αλλά γιατί είναι ο γιός του Παύλου Μπακογιάννη. Γιατί διαθέτει τον ιδεαλισμό του.

Όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι ο Κώστας θυμίζει τον πατέρα του και όχι γιατί ο ίδιος συνηθίζει να λέει «εγώ είμαι Μπακογιάννης, δεν είμαι Μητσοτάκης», αλλά γιατί έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του.

Ο Παύλος Μπακογιάννης, πρώτα δημοσιογράφος και μετά πολιτικός, μια από τις πιο γνωστές φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα μέσω των σχολίων του που μεταδίδονταν από τη «Ντόιτσε Βέλλε», διακρινόταν για τη σύνεσή του, των χαμηλών τόνων χαρακτήρα του, τη δημοκρατικότητα του. Ένας δεξιός που πρώτα αγωνίστηκε για την Εθνική Συμφιλίωση και μετά έγινε ο γεφυροποιός με την αριστερά, ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη του ’89 με συνεργασία της ΝΔ και της αριστεράς.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν είναι ο δεξιός που φοβίζει τους αριστερούς ψηφοφόρους,που διεγείρει τα αντιδεξιά τους αντανακλαστικά- όπως ακριβώς ο πατέρας του. Γιατί είναι και αυτός χαμηλών τόνων και δημοκράτης. Τούτο σημαίνει ότι η διεισδυτικότητά του στους κεντρογενείς ψηφοφόρους είναι τεράστια. Και αυτό με τη σειρά του τον καθιστά πολύτιμο για ένα κόμμα που ψάχνει τη διεύρυνση προς το κέντρο για επιστρέψει στην εξουσία.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει, εξ απαλών ονύχων, αυτό που αναζητούν εναγωνίως, ανεξαιρέτως όλοι οι σημερινοί υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ. Το πέρασμα στους κεντρώους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, τα χαρακτηριστικά του τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει και ότι αν το αποφάσιζε, θα είχε μεγάλη τύχη στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ. Η απόφασή του να παραμείνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τιμώντας το συμβόλαιο και την υπογραφή του με τους πολίτες που τον ψήφισαν, περιποιεί για τον ίδιο τιμή. Και ποιος ξέρει; Κάποια στιγμή μπορεί να το βρει μπροστά του…

newpost.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version