Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Μεϊμαράκης συνεχίζει τον πόλεμο στον Ανδρέα Παπαμιμίκο

image_print

Έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν έχει μηνυθεί η εταιρεία, η οποία οδήγησε στο φιάσκο της αναβολής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ζητεί ο απελθών πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Με την ίδια επιστολή, την οποία υπογράφει ο στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη και εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ζητείται από τον κ. Παπαμιμίκο να εξηγήσει ποιο είναι το κώλυμα που δεν του επιτρέπει να προεδρεύσει στην ΚΕΦΕ, όπως ορίζεται από το Καταστατικό της ΝΔ.

Η επιστολή εστάλη λίγη ώρα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία την μεθεπόμενη Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου.

Επιστολή κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε στον κ. Αμπατζόγλου με επιστολή, απαντώντας στα δύο ζητήματα που έθετε εκείνος. Σε ό,τι αφορά τη μήνυση στην εταιρεία, απαντά ότι αρμόδιος για σχετική εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ αναφορικά με το κώλυμα που ο ίδιος επικαλείται για τη συμμετοχή του στην ΚΕΦΕ, διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει λάβει σχετικλή γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου:

«Ελαβα σήμερα 30.11.15 την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή επιστολή σας την οποία φροντίσατε πριν μου τη στείλετε να τη δώσετε στη δημοσιότητα και με αυτή θέτετε δύο ζητήματα.

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εξ όσων έχω πληροφορηθεί έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δεύτερου ζητήματος, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος. Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμαστε τη ΝΔ και την ιστορία της».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Αμπατζόγλου σχολίασε πως δεν θεωρεί την παραπάνω επιστολή ως απάντηση και για αυτό δεν προβλέπει να μπει στην ΚΕΦΕ.

iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσοκομείο Σερρών – Οικογένεια παρέλαβε και έθαψε λάθος σορό

image_print

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άνδρες, ηλικίας 86 και 79 ετών, κατέληξαν στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Οι συγγενείς του 79χρονου προσήλθαν, αναγνώρισαν τη σορό που τους υπεδείχθη και την παρέλαβαν, προχωρώντας στη συνέχεια στην ταφή της.

Το σοβαρό λάθος αποκαλύφθηκε μία ημέρα αργότερα, όταν οι συγγενείς του 86χρονου μετέβησαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του. Κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που τους παρουσιάστηκε δεν ήταν ο συγγενής τους και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών αναφέρει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 79χρονου από την Ξάνθη, η οποία αρχικά υποστήριξε πως είχε αναγνωρίσει σωστά τον συγγενή της, ενώ είχε ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία. Παράλληλα, τους ζητήθηκε να προσέλθουν εκ νέου στο νοσοκομείο για νέα αναγνώριση της σορού που παραμένει στον χώρο του ιδρύματος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en