Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο κύβος ερρίφθη | Στις 18:30 ο Μεϊμαράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους υποψήφιους

Θέμα λίγων ωρών είναι να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η ανακοίνωση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λήδρα Μάριοτ στις 18:30 το απόγευμα. Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ εισέρχεται στην τελική ευθεία. Η εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει πιο νωρίς, με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι αυτή της 1ης Νοεμβρίου. «Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;», ανέφεραν χθες στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκης και τονίζουν ότι η εσωκομματική εκλογική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που υπογράφουν υπέρ της υποψηφιότητάς τους, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες. 

Οι αντίπαλοι

Το τοπίο σχετικά με τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου μοιάζει να ξεκαθαρίζει, παρά τις προθέσεις υποψηφιότητας που διαρρέουν ή ανακοινώνονται. Επί του παρόντος, μόνον τρεις μπορούν να θεωρούνται βέβαιες υποψηφιότητες, αυτές των, με τη σειρά ανακοίνωσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστου Τζιτζικώστα και, αν και δεν έχει επισημοποιηθεί, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ έχει εισέλθει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού υποστηρικτών που εξασφαλίζει η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη αλλά και της απόφασης πολλών βουλευτών να μην υπογράψουν, οι κ.κ. Γεωργιάδης, Κικίλιας και Πατούλης θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να εξασφαλίσουν τις 50 απαιτούμενες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής από μία περιορισμένη δεξαμενή. 

Το βιογραφικό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες. Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό στη Πάντειο και υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ (1974). Το 1982 υπηρετεί ως οπλίτης, την στρατιωτική του θητεία. Το 1984 ήταν υποψήφιος στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας με τον συνδυασμό του Νώντα Ζαφειρόπουλου που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Νοέμβριο του ιδίου έτους αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ε.Ε. (Εκτελεστικής Επιτροπής) της ΟΝΝΕΔ. Στο Β’ Συνέδριο της Ν.Δ. (Θεσ/νίκη) εκλέγεται πρώτος στη Κεντρική Επιτροπή, πρώτος και στη Ε.Ε. της Ν.Δ. και ως το Μάρτιο του 87′ οδηγεί την ΟΝΝΕΔ σε μεγάλες νίκες στις φοιτητικές εκλογές και στο πρώτο της Συνέδριο. 

Διετέλεσε: 

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από 29/6/12 έως 6/2/15. Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09. Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992). Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ’ Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση. Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών. Μέλος της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. για τις εκλογές 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ` Συνεδρίου της Ν.Δ., υπό τον Γ. Ράλλη. Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της Ν.Δ. (Μεταφορές- επικοινωνίες, περιβάλλον χωροταξία – Δημόσια έργα, Ολυμπιακά Εργα 2004). Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, μέλος της Κ.Ε. (Κεντρικής Επιτροπής) και της Ε.Ε. (Εκτελεστικής Επιτροπής) της Ν.Δ., ενώ συμμετείχε ως μέλος και στις ΟΚΕ Αθλητισμού και Οικονομικών. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου ‘‘Αρχών και Θέσεων’’ της Ν.Δ. το 2000. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την 7/04/2001. 

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα στην Θάσο για την νέα σεζόν που πλησιάζει

Όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι στο νησί της Θάσου για το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου ενώ όπως δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ήδη η κατάσταση δείχνει για μεγάλη τουριστική κίνηση φέρνοντας κλίμα αισιοδοξίας.

Από την άλλη πλευρά πολλά ήταν τα προβλήματα τόσο με την λειψυδρία όσο και με βλάβες στο δίκτυο του νησιού με τον Πρόεδρο ΔΕΥΑ Θάσου να δηλώνει πως η υπηρεσία έχει αποκαταστήσει τα περισσότερα προβλήματα και ετοιμάζεται να ενισχύσει το νησί με τον καλύτερο τρόπο τουλάχιστον για την περίοδο του καλοκαιριού όπου η προσέλευση και η παρουσία κόσμου είναι μεγάλη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου μιλά για την βία εντός και εκτός Κοινοβουλίου

Μια εβδομάδα έχει περάσει από το δυστυχές συμβάν με την χειραγώγηση που ασκήθηκε στην Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Αγγελική Δεληκάρη.

Θέση παίρνει και εκφράζει την άποψη του, ο καθηγητής Συνταγματικού Σικαίου κ. Άλκης Δερβιτσιώτης, καταδικάζοντας τα συμβάντα.

Ωστόσο ο ίδιος τονίζει, πως επειδή πολλές φορές έχουν υπάρξει στοιχεία βίας και εντός και εκτός του Κοινοβούλιου οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα στην ψήφο τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απεργία την Πρωτομαγιά στα μέσα σταθερής τροχιάς | Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Γι’ αυτό όλοι μας καλούμαστε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη μας για αξιοπρέπεια, ισότητα, για μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς ακρίβεια, με σεβασμό στην υγεία, στην παιδεία, στα κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημά μας, στις κατακτήσεις μας.

Να σταματήσει πια η φτωχοποίηση των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι θ’ αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια στις εφαρμοζόμενες επιδοματικές πολιτικές.

Τα αιτήματα

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.
  • Πλήρης διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί, δε θα πάψουν να απαιτούν και να ζητούν Δημόσιο, Ασφαλή, Ποιοτικό Σιδηρόδρομο για εργαζόμενους και επιβάτες.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίας της χώρας».

Πηγή newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en