ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορονοϊός εκτοξεύει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) φοβάται ότι οι κυβερνήσεις ενδέχεται να απαιτήσουν από τις αεροπορικές εταιρείες να αφαιρέσουν τα μεσαία καθίσματα για να περιορίσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό. Ενδέχεται να απαιτείται από τους επιβάτες να φορούν μάσκες κατά την πτήση και τα αεροπλάνα θα πρέπει να απολυμαίνονται συχνά.

Αναλυτικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσουν τους ναύλους τους στη διαδρομή Ασίας-Ειρηνικού κατά περισσότερο από 50% σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για προστασία από τον COVID-19, σύμφωνα με τον Brian Pearce, επικεφαλής οικονομολόγο της IATA, ο οποίος μίλησε σε μια τηλεδιάσκεψη αυτήν την εβδομάδα.

Αυτή η άνοδος θα προκληθεί από την κατάργηση των μεσαίων καθισμάτων στα αεροπλάνα για την προστασία των επιβατών από τον κορονοϊό. «Με την αφαίρεση των μεσαίων καθισμάτων, το κόστος παροχής υπηρεσιών είναι υψηλότερο, τελικά οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να το αντικατοπτρίσουν σε ναύλους για να έχουν βιώσιμες δραστηριότητες», δήλωσε ο Pearce.

Η IATA αντιπροσωπεύει 290 αεροπορικές εταιρείες και καλύπτει το 82% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

Καθώς αναπτύχθηκε η πανδημία, πολλές χώρες έκλεισαν τα αεροδρόμια και μείωσαν τις αλληλεπιδράσεις με άλλες χώρες, μειώνοντας την εναέρια κυκλοφορία κατά 95%. Πολλές αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τεράστιες απώλειες και η ανάκμψη δεν θα είναι εύκολη.

Έχουν υποβληθεί ορισμένες προτάσεις για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μεταξύ των επιβατών, όπως μεγαλύτερη κοινωνική απόσταση στο σκάφος, συχνή απολύμανση καμπίνας, υποχρεωτικές μάσκες για τους επιβάτες καθώς και άλλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν ιδιαίτερα για την υποχρεωτική κοινωνική απόσταση στα αεροπλάνα, καθώς θα σήμαινε την εξάλειψη των μεσαίων καθισμάτων. Εάν συμβεί αυτό, οι φτηνές πτήσεις θα είναι αδύνατες. Η Ryanair για παράδειγμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι εάν τα κράτη επιβάλουν ένα τέτοιο μέτρο, θα τερματίσει τις πτήσεις.

Σύμφωνα με διάφορους ειδικούς του κλάδου, για να ανακτήσουν την παρουσία τους στην αγορά, οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να δελεάσουν ταξιδιώτες με χαμηλές τιμές, αλλά αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version