ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Καμμένος στον δρόμο που χάραξε ο Σώρρας

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί απλοί πολίτες όλων των ηλικιών προσπαθούν να διαπιστώσουν αν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν σε στρατιωτικές σχολές. Δεν είναι ότι έχουν την επιθυμία να φορέσουν τα χακί, ούτε ότι θα βρουν μια σταθερή δουλειά. Υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο.

ΜΟΛΙΣ γίνουν στρατιωτικοί θα μπορούν να σβήσουν το κόκκινο στεγαστικό δάνειό τους ή να πάρουν ένα νέο με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και να εξασφαλίσουν «καταναλωτικό δάνειο» έως 2.000 ευρώ για αγορά αγαθών μέσω στρατιωτικών πρατηρίων. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια αρκετά δελεαστική πρόταση που δύσκολα κάποιος μπορεί να απαρνηθεί. Οχι, δεν τρελάθηκαν οι πολίτες. Το αφεντικό… τρελάθηκε. Ή, μάλλον, ο υπουργός συνεχίζει να πουλάει σανό με το ίδιο θράσος, όπως πριν ακόμα γίνει συγκυβερνήτης.

ΤΟΤΕ που δήλωνε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική, αν του τεθεί το δίλημμα να υπογράψει μνημόνιο. Τότε που αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα δεσμεύονταν να καταργήσουν με έναν νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Οπως έχει υποσχεθεί ότι έχει ήδη βρει τους κωδικούς για την αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι στρατιωτικοί, αλλά εδώ και τρία χρόνια το ζήτημα… κολλάει κάπου στο υπουργείο Οικονομικών.

ΚΑΙ να ήταν μόνο οι υποσχέσεις; Γιατί, κάνει και άλλα τερτίπια. Πετάει… ατρόμητος στα ακριτικά νησιά με ελικόπτερα, αλλά όταν ήρθε εδώ ο Ερντογάν… εξαφανίστηκε γιατί είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις σε στρατιωτική άσκηση. Δηλώνει ανυποχώρητος για το Σκοπιανό, αλλά δεν σχολίασε τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

ΤΟ πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με το τελευταίο πακέτο παροχολογίας ανέβηκε επίπεδο. Και τώρα πια πλησιάζει λαϊκιστές τύπου Σώρρα. Γιατί, ο Σώρρας τι είχε πει στους οπαδούς του; Να μην πληρώνουν οφειλές προς τράπεζες και κράτος, καθώς υποτίθεται πως είχε στην τσέπη του 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Εντάξει, ο πρόεδρος Πάνος δεν ανέβασε τόσο την μπάνκα. Εφτιαξε, όμως, τη δική του «bank».

ΓΙΑ να ξεφύγουμε από την πλάκα και να δούμε το ζήτημα στα σοβαρά, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι εξετάζει το πώς ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών θα μπορέσει να εξαγοράσει το σύνολο των δανείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο ποσοστό που θα τα πωλούσαν οι τράπεζες σε εισπρακτικές εταιρείες. Προφανώς και εννοούσε funds κοράκια, αλλά αυτό είναι και το μικρότερο πρόβλημα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως αυτό που υπόσχεται είναι πρακτικά ανεφάρμοστο.

ΑΛΛΑ για τον πρόεδρο τον ΑΝΕΛ αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Οσο θα πλησιάζουμε στο 2019 και στις κάλπες μπορεί να υποσχεθεί ότι το υπουργείο θα πληρώνει τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα, ακόμα και τους καφέδες των στρατιωτικών, στην προσπάθειά του να παραμείνει στη Βουλή. Γιατί, οποιοσδήποτε μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα, ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ετσι, κάποιοι δεν ασχολούνται καθόλου μαζί σου και κάποιοι… σωρρικοί σε πιστεύουν.

thasospress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version