ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Καμμένος προαναγγέλλει συμφωνία για το «Ασημακοπουλου»

Συζητήθηκε την Πέμπτη το πρωί, στην ολομέλεια της βουλής, ερώτηση που υπέγραψε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης, η οποία απευθύνονταν στον υπουργό εθνικής άμυνας, σχετικά με τις εκτιμήσεις για έσοδα, από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Στην απάντησή του ο Πάνος Καμμένος, περιέγραψε τις ενέργειες του ιδίου και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, προκειμένου σύντομα να υπάρξει συμφωνία, κυρίως με την τοπική αυτοδιοίκηση και με συγκεκριμένους όρους να παραχωρηθούν άδεια στρατόπεδα στους Δήμους.

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε», είπε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος κι ανάφερε ως έτοιμη προς υπογραφή και τη συμφωνία με το Δήμο της Καβάλας, με όρο να δοθούν ακίνητα με απόδοση 5%, προς όφελος των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτά που είπε στη βουλή ο Π. Καμμένος σε γενικές γραμμές επιβεβαιώνονται από τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Το απόσπασμα από μια μακρά συζήτηση στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, που μας ενδιαφέρει, είναι το ακόλουθο:

Όσον αφορά τους δήμους, τους ΟΤΑ και τα διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου είμαστε ήδη έτοιμοι να υπογράψουμε με τον Δήμο Σύρου, τον Δήμο Σιντικής Σερρών, Δήμο Πρέβεζας, Δήμο Μεσολογγίου, Δήμο Λάρισας, Δήμο Καβάλας, Δήμο Φαιστού, Δήμο Λέσβου, Δήμο Άρτας, Δήμο Ιωαννιτών, Δήμο Λαμιέων, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Χανίων, Δήμο Ηρακλείου, Υπουργείο Εξωτερικών Διεύθυνση Μεταφραστικού, Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Enterprise Greece, Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να δοθούν ακίνητα με απόδοση 5%, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για πολλά ακίνητα. Δεν θέλω να σας πω αριθμό αυτήν τη στιγμή και νούμερο για το πόσα θα είναι τα έσοδα. Θα είναι πάντως ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα προσδοκώμενα έσοδα, που σας είχα αναφέρει. Βεβαίως, επαναλαμβάνω θα είναι προς όφελος του προσωπικού, για να γίνουν σπίτια για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version