Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για την αποπληρωμή των παρόχων του

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και κατά το μήνα Αύγουστο η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής όλων των παρόχων υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για υπηρεσίες και παροχές προς Ασφαλισμένους και δικαιούχους περίθαλψης του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, όπως ο  ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει για την επιτάχυνση της διαδικασίας, προχώρησε σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ , “ο χρόνος πληρωμής των φαρμακείων για τη χορήγηση φαρμάκων προς τους πολίτες έχει περιοριστεί σημαντικά από 90 ημέρες το 2015, σε 60 ημέρες το 2017.  Συγκεκριμένα, σήμερα αποζημιώθηκαν τα φαρμακεία για τις υποβολές που κατατέθηκαν τον Ιούνιο (υποβολές φαρμάκου μηνός Μαΐου) συνολικού ύψους 152.303.676 ευρώ. Μέχρι τέλος του μήνα τα φαρμακεία αναμένεται να αποζημιωθούν τις υποβολές που κατατέθηκαν τον Ιούλιο και αφορούν δαπάνη φαρμάκου μηνός Ιουνίου.”

Ειδικά για την κατηγορία υλικών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής, τα οποία από 1ης Ιανουαρίου 2017 χορηγούνται και  από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς προπληρωμή  (δωρεάν ή καταβάλλοντας τη προβλεπόμενη συμμετοχή) για τους δικαιούχους, ανακοινώνει ότι μέχρι κα σήμερα, 7 Αυγούστου:

· Το ποσοστό εκκαθάρισης των υποβολών μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ξεπερνά το 95% και το 91%, αντίστοιχα, του συνόλου των υποβολών σε όλη τη χώρα.

· Το ποσοστό πληρωμής ανέρχεται σε 83% για τον Ιανουάριο και σε 73% για τον Φεβρουάριο για τα φαρμακεία όλης της χώρας. Αντίστοιχα, το ποσοστό πληρωμής των φαρμακείων του Πειραιά είναι στο 90% (Ιανουάριος) και στο 84% (Φεβρουάριος) και της Αττικής στο 81% (Ιανουάριος) και στο 60% (Φεβρουάριος).

· Σύμφωνα με την πορεία πληρωμών, η διαδικασία για τις υποβολές των φαρμακοποιών μηνός Μαρτίου για τα συγκεκριμένα υλικά, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου.

Σημειώνει πως  η όποια καθυστέρηση οφείλεται στη νέα διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης  που εφαρμόζεται  για πρώτη φορά στις υποβολές των φαρμακείων, ενώ τα θέματα που προέκυψαν κατά τη πρώτη λειτουργική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας αντιμετωπίζονται. Επίσης εξηγεί ότι ” σημαντική εμπλοκή στην επιτάχυνση της διαδικασίας σημειώνεται λόγω της καθυστέρησης μέρους των παρόχων να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους (π.χ. ασφαλιστική ? φορολογική ενημερότητα). Για το λόγο αυτό ζητείται η συνδρομή τους και άμεσα να προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και δικαιολογητικά”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en