Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο διαιτητής τίναξε το ντέρμπι στον αέρα

image_print

Ποδοσφαιρική Ελλάς το μεγαλείο σου… Ο επεισοδιακός ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν τελείωσε ποτέ, με τον διαιτητή του ματς, Ανδρέα Παππά να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που το ματς διεκόπη οριστικά στο 88ο λεπτό, την ώρα οι οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν με 2-1.

Αφαίρεση βαθμών και κλείσιμο της Τούμπας περιμένει τον ΠΑΟΚ
Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον «δικέφαλο» του Βορρά, μετά την ανατροπή του Καπίνο στον Μακ έφερε «τσουνάμι» αντιδράσεων στο παιχνίδι, με οπαδούς των γηπεδούχων να… μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν δράση.

Οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο οδηγήθηκε εσπευσμένα στα αποδυτήρια κι ενώ υπήρχε η διάθεση να ολοκληρωθεί το ματς και τόσο οι παίκτες όσο και ο ρέφερι βγήκαν στο τερέν, νέες ρίψεις καπνογόνων, είχαν ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
 

Βέβαια όπως προαναφέραμε αρνητικοί πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Παππάς και οι βοηθοί του που κατάφεραν να βάλουν φωτιά σε ένα ματς, στο οποίο εν συνεχεία ανέλαβαν δράση οι χούλιγκαν, που μετέτρεψαν το τερέν σε πεδίο μάχης.

Πάντως πέναλτι θα μπορούσε να δοθεί και στον Ολυμπιακό στο Α’ μέρος στο 33ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Τσίμιροτ στον Φορτούνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διακοπή υπήρξε στο ματς και λίγο μετά το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα δέχτηκε ένα ποτήρι με νερό από την εξέδρα, γεγονός που ανάγκασε τον Ανδρέα Παππά να διακόψει προσωρινά το ματς.

Ο δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο 9ο λεπτό προηγήθηκε στο σκορ χάρη σε γκολ του Μακ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο και, πλασάροντάς τον εύστοχα, έκανε το 1-0.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν μετά από εκτελεση φάουλ του Φορτούνη στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Καμπιάσο έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Βελλίδη να μαζέψει την μπάλα από το βάθος την εστία του, ενώ στο 57ο λεπτό έκαναν την ολική ανατροπή με τον Φουστερ.

Όπως προαναφέραμε στο 86ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που έπρεπε να δοθεί σε ανατροπή του Καπίνο στον Μακ, με αποτέλεσμα το ματς να πάρει φωτιά.

Ακολούθησε διακοπή, διάθεση για… επανέναρξη και νέα διακοπή αυτή τη φορά οριστική, καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε κατακλυστεί από καπνογόνα, καρέκλες και κάθε λογής αντικείμενο.



Βαριές ποινές περιμένουν τον ΠΑΟΚ

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα κερδίσουν το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης (η ρεβάνς πάντως θα διεξαχθεί κανονικά τον Απρίλιο στο «Καραϊσκάκη»).

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (κάτι που ίσως τους βάλει σε κίνδυνο ακόμη και για τη συμμετοχή στα play offs) και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές (τουλάχιστον 3-4), ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

Σημειώνεται, πάντως, πως με την απεργία των δικηγόρων σε εξέλιξη είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2

Γκολ: 9′ Mακ (ΠΑΟΚ), 28′ Καμπιάσο (Ολυμπιακός), 57′ Φουστέρ (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: 
Αντόνις, Λέοβατς, Κάτσε, Μακ, Βίτορ, Ιντέγε, Τζαβέλας – Μιλιβόγιεβιτς, Σεμπά

Κόκκινες: Μακ

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τσίμιροτ, Άντονις (72′ Κίτσιου), Χαρίσης (62′ Κάτσε), Λέοβατς, Μυστακίδης (81′ Αθανασιάδης), Πέλκας και Μακ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Φουστέρ (75′ Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επικράτησε ένταση στην Τούμπα.








zougla.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Στέλλα Ορφανίδη από την Ξάνθη στα 100 μέτρα Κ23

image_print

Μια σπουδαία διάκριση χάρισε στην Ξάνθη η νεαρή αθλήτρια Στέλλα Ορφανίδη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στις Σέρρες.

Παρότι είναι μόλις 18 ετών, η Στέλλα αγωνίστηκε και απέδειξε πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η επιμονή μπορούν να οδηγήσουν στην κορυφή. Με μια εξαιρετική εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί δικαίωση και για τον προπονητή της, Άγγελο Σουλτάνη, καθώς και για τον ΑΠΟΦΚΑ, που συνεχίζει να αναδεικνύει αθλητές υψηλού επιπέδου μέσα από συστηματική δουλειά και αφοσίωση.

Θερμά συγχαρητήρια στη Στέλλα Ορφανίδη για το χρυσό μετάλλιο και την εξαιρετική της πορεία, καθώς και στον προπονητή της Άγγελο Σουλτάνη για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Η διάκριση αυτή γεμίζει υπερηφάνεια την Ξάνθη και αποτελεί προάγγελο ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών στο μέλλον.

Σύνταξη Άρθρου:Στέλλα Γκοτζαμάνη.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23

image_print

Οι Σέρρες φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις.

Για δύο ημέρες, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα φιλοξενήσει συναρπαστικές αναμετρήσεις σε αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων, ρίψεων και σύνθετων αγωνισμάτων, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τις επιδόσεις όσο και για την ανάδειξη της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προβολή των Σερρών, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία, καθώς αθλητές, προπονητές, συνοδοί και φίλοι του στίβου βρίσκονται στην πόλη για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Μουντιάλ 2026 - Ο Χοσάμ Χασάν σχηματίζει το σύμβολο «Χ» της FIFA - 2026
image_print

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Το Μουντιάλ 2026 απασχολεί την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα όχι μόνο για τα αποτελέσματα των αγώνων, αλλά και για ένα περιστατικό που σημειώθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης Αργεντινή – Αίγυπτος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αιγύπτου, Χοσάμ Χασάν, σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Χ», μια χειρονομία που αποτελεί πλέον το επίσημο σήμα της FIFA για την αναφορά περιστατικών ρατσισμού ή άλλων μορφών διακρίσεων.

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο το ενδιαφέρον στράφηκε στην κίνηση του Αιγύπτιου προπονητή και στο μήνυμα που θέλησε να στείλει.

Τι σημαίνει το σύμβολο «Χ»

Η συγκεκριμένη χειρονομία πραγματοποιείται με το σταύρωμα των καρπών μπροστά από το σώμα και αποτελεί το επίσημο οπτικό σήμα που έχει υιοθετήσει η FIFA για την άμεση καταγγελία περιστατικών ρατσισμού ή διακρίσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το μέτρο εγκρίθηκε κατά το 74ο Συνέδριο της FIFA το 2024 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίνοντας σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές έναν κοινό τρόπο ενεργοποίησης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το πρωτόκολλο της FIFA

Με την επίδειξη του συμβόλου δεν διακόπτεται αυτόματα ο αγώνας, αλλά τίθεται σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο τριών σταδίων της FIFA.

Αρχικά, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι και να απευθυνθούν συστάσεις μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου.

Εάν τα περιστατικά συνεχιστούν, οι δύο ομάδες οδηγούνται προσωρινά στα αποδυτήρια, ενώ σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η τάξη, προβλέπεται ακόμη και οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Γιατί αντέδρασε ο Χοσάμ Χασάν

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τον αγώνα, ο Χοσάμ Χασάν προχώρησε στη συγκεκριμένη χειρονομία αμέσως μετά το τρίτο γκολ της Αργεντινής.

Ο Αιγύπτιος τεχνικός υποστήριξε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών και γι’ αυτό ζήτησε την παρέμβαση των διαιτητών μέσω του επίσημου σήματος της FIFA.

Αναμένεται εξέταση της υπόθεσης

Η FIFA αναμένεται να εξετάσει το περιστατικό αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό της αναμέτρησης, τις εκθέσεις των διαιτητών και των παρατηρητών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών κατά των διακρίσεων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μία από τις πρώτες περιπτώσεις εφαρμογής του νέου μηχανισμού αναφοράς σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει πλέον η FIFA στην άμεση αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού μέσα στα γήπεδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en