ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Δήμος Καβάλας τιμάει τον Νίκο Σιδερίδη!

Toν άθλο του Καβαλιώτη υπερμαραθωνοδρόμου, Νίκου Σιδερίδη θα τιμήσει ο Δήμος Καβάλας, λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης. Ο Σιδερίδης που βρίσκεται εκτός Καβάλας, μας είπε τηλεφωνικά: «Είναι τιμή για μένα ο Δήμος Καβάλας να με τιμάει. Για μένα είναι μία ηθική επιβράβευση αυτής της προσπάθειας που ανήκει όχι απλά σε μένα, αλλά στον προπονητή μου Γιάννη Τζανετάκη, στον Δημήτρη Νικολαϊδη καθώς και όλη την ομάδα της IRON TEAM».

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα βραβεύσουν τον Καβαλιώτη Υπεραθλητή μεγάλων αποστάσεων Νίκο Σιδερίδη. Ο Νίκος  Σιδερίδης θα βραβευτεί για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό, καθώς και για την τεράστια επιτυχία του να καταλάβει την 3η θέση στο μυθικό αγώνα «Σπάρταθλον». Επίσης, θα βραβευθούν  ο προπονητής του, Γιάννης Τζανετάκης και ο άμεσος συνεργάτης τους, Δημήτρης Νικολαΐδης».

Θυμίζουμε πως ο Σιδερίδης, τερμάτισε στην 3η θέση στο «Σπάρταθλον» τον αγώνα των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στην Σπάρτη (στα βήματα του βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες). Ο Σιδερίδης κάλυψε την διαδρομή σε 23 ώρες, χρόνος που τον κατατάσσει στους καλύτερους αθλητές της διοργάνωσης και πίσω από τον τεράστιο Γιάννη Κούρο.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version