ΔΡΑΜΑ

Ο Δήμος Δράμας τιμά την Τρίτη Ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Στα πλαίσια αυτά το Νομικό Πρόσωπου του Δήμου Δράμας  γιορτάζει την ημέρα της τρίτης ηλικίας με εκδηλώσεις  στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

ΚΑΠΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016  ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΚΑΠΗ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΠΑΠΙΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΗ

ΚΑΠΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ  7   ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΜΑ

Για το θέμα το γραφείο τύπου του Δήμου ἀπέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση με δηλώσεις του Δήμάρχου και της προέδρου του Ν.Π.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει: «Ο Δήμος Δράμας δεν ξεχνά την Τρίτη Ηλικία. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους που αποτελούν τα θεμέλια της ζωής μας. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, είναι μια ημέρα για να μας υπενθυμίζει την αγάπη, την προσφορά και τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν ανιδιοτελώς όλοι οι ηλικιωμένοι. Δεν είναι απόμαχοι της ζωής, αλλά είναι ένα δυνατό κομμάτι της κοινωνίας μας που οι εμπειρίες τους και οι απόψεις τους συμβάλλουν εποικοδομητικά στην πρόοδο και την εξέλιξή μας ως άτομα και ως σύνολο. Έχουμε το ηθικό χρέος να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε. Οφείλουμε να διασφαλίζουμε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, να διαφυλάττουμε με αυστηρότητα τα δικαιώματα, αλλά και την ασφάλεια τους. Εύχομαι η σημερινή μέρα να είναι το ερέθισμα για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας το μεγαλείο που κρύβει η Τρίτη Ηλικία. Εύχομαι να είναι όλοι γεροί και να συνεχίσουν να μας διοχετεύουν τις γνώσεις τους και τη θετική διάθεσή τους».

Αντίστοιχα η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κ. Ζωή Καρυοφυλλίδου, αναφέρει: «Οι ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που για χρόνια εργάστηκαν και αγωνίστηκαν για την πολιτεία. Η πείρα και τα χρόνια τους καθιστούν ικανούς συμβουλάτορες για όλους. Είναι, όμως, ακραίο και θλιβερό το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ηλικιωμένων. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούν την αξιοπρέπειά τους. Μπορεί με τα χρόνια, το σώμα να ασθενεί ή να αδυνατεί, η ψυχή των περισσότερων ηλικιωμένων όμως, παραμένει νέα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει και να χαίρεται. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους όταν μας έχουν ανάγκη και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς αυτούς τώρα που μπορούμε και είναι ακόμη εδώ».

Πηγή: dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version