ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμαρχος Καβάλας έδωσε εντολή να μαζεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου τα απορρίμματα μέσα από ιδιωτική τουριστική επιχείρηση

-Εάν δεν κάνουμε λάθος, ο Δήμος Καβάλας έχει τοποθετήσει κάδους σε σημεία κοντά σε επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες και βιομηχανικές μονάδες, για την περισυλλογή των απορριμμάτων τους. Έτσι, σε προκαθορισμένες ημέρες (και ώρες) διέρχονται τα ειδικά οχήματα και μαζεύουν τα απορρίμματα. Προφανώς υπάρχουν κάδοι κοντά στην τουριστική επιχείρηση Tosca, όπως και στις άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά μήκος του δρόμου Καβάλα-Παληό (Τσιφλίκι). Οι κάδοι αυτοί μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν απέναντι από το εστιατόριο του τουριστικού συγκροτήματος.

-Το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας διαμαρτυρήθηκε (εγγράφως) ότι, το απορριμματοφόρο του Δήμου Καβάλας αναγκάζεται νε εισέρχεται στην τουριστική μονάδα, για να κάνει την περισυλλογή των απορριμμάτων. Αναφέρει, μάλιστα, πως δόθηκε σχετική εντολή από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη!

-Καταρχάς, είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος να παρεμβαίνει στην λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας και να παρακάμπτει τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής. Ο Δήμος δεν διοικείται από ένα πρόσωπο και με το στιλ «αποφασίζω και διατάζω». Κάθε Υπηρεσία έχει διοικητική και λειτουργική αυτονομία. Ο δήμαρχος συντονίζει το έργο των Υπηρεσιών, μέσω των συνεργατών του, αντιδημάρχων και προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων.

-Εάν έγινε αίτημα από την ιδιοκτησία της τουριστικής επιχείρησης Tosca προς την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, να μεταφερθούν οι κάδοι απορριμμάτων κοντά στο εστιατόριο, η Υπηρεσία έπρεπε να απαντήσει αρνητικά. Εφόσον ο όγκος των απορριμμάτων της επιχείρησης είναι μεγάλος, είτε πρέπει να μειώσει τα απορρίμματα, είτε να βρει τρόπο ώστε να τα μεταφέρει μέχρι τους κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος. Όπως κάνουν το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες των άλλων επιχειρήσεων. Επίσης, αν ο όγκος των απορριμμάτων είναι μεγάλος, μπορεί η ιδιοκτησία της τουριστικής επιχείρησης να ζητήσει από την Υπηρεσία καθαριότητας, να τοποθετήσει κι άλλον, ή κι άλλους κάδους στον χώρο εκτός της επιχείρησης. Ή να ρωτήσει αν υπάρχει η δυνατότητα για πυκνότερα δρομολόγια του απορριμματοφόρου.

-Σε τελική ανάλυση, αν ο λόγος ήταν σοβαρός και έπρεπε να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων πλησίον του εστιατορίου, νομίζουμε πως δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία. Απ’ όσο γνωρίζουμε, το σχετικό αίτημα πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής και στην συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Εννοείται πως αρκεί η εντολή του δημάρχου. Είναι ζήτημα ισοτιμίας απέναντι στους δημότες.

-Επειδή η διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Καβάλας έγινε εγγράφως και απευθύνεται προς τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας καθαριότητας, αναμένουμε την έγγραφη απάντηση των ανωτέρω προσώπων. Για να ενημερωθούμε και να ενημερωθούν οι δημότες, γιατί δόθηκε η εντολή να μεταφερθούν οι κάδοι κοντά στο εστιατόριο της τουριστικής επιχείρησης και γιατί εισέρχεται το απορριμματοφόρο σε ιδιωτικό χώρο. Ίσως με την απάντηση να πειστούμε για την αναγκαιότητα της απόφασης.

 

Πηγή: k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version