ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Γολγοθάς των Πομάκων της Θράκης (video)

Γροθιά στο στομάχι των ανυποψίαστων ήταν η ομιλία του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπαϊδήν Καραχότζα στην χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, με θέμα «Θράκη Χθες Σήμερα Αύριο». Ο κ. Καραχότζα αναφέρθηκε στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι Πομάκοι σε όλα τα επίπεδα,  ιδιαίτερα όμως σε αυτό της εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε οι Πομακοι είναι μία από τις τρεις κατηγορίες Μουσουλμάνων της Θράκης – άλλωστε και η συνθήκη της Λωζάνης κάνει λόγο για μειονότητες και όχι για μειονότητα-, ωστόσο γίνεται μία συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού όλων των Μουσουλμάνων της Θράκης  ώστε να φανεί μία και μόνο μειονότητα και μάλιστα εθνική, δηλαδή η Τουρκική. Το Προξενείο έχει 3.500 πράκτορες δουλειά των οποίων είναι να πείσουν, ότι Μουσουλμάνοι της Θράκης ότι είναι μόνον Τούρκοι.

Από την άλλη πλευρά όλοι οι υποψήφιοι πολιτικοί που ενδιαφέρονται μόνον για την καρέκλα τους δεν τα βάζουν με το Προξενείο! «Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουνε την μητρική τους γλώσσα και τα Ελληνικά και μας υποχρεώνουν μα μαθαίνουμε Τουρκικά»!!! «Τα παιδιά μας πηγαίνουν στο «κατηχητικό» στο τζαμί για τα θρησκευτικά, αλλά εκεί μόνον θρησκευτικά δεν διδάσκονται. Τους μαθαίνουν για τον Κεμάλ, τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο κλπ.» «Το προξενείο έχει 3.500 πράκτορες, οι οποίοι κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Μουσουλμάνους ή τους χρηματίζουν ή συχνά όταν αυτά  δεν αποδίδουν, τότε εφαρμόζονται άλλες πρακτικές  όπως απειλές και επιθέσεις» … «Αν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης μορφωθούν σωστά, τότε κανένα προξενείο και κανένας πράκτορας δεν θα μπορεί να αποφασίζει  γι αυτούς.

Έναν αμόρφωτο άνθρωπο τον κάνεις ότι θές» «Στα μειονοτικά σχολεία τα μαθήματα γίνονται στην Τουρκική γλώσσα με αποτέλεσμα ένα παιδί 6 χρόνων το οποίο μέχρι να πάει σχολείο μιλάει μόνον Πομακικά, να πρέπει να διδαχθεί αρκετές ξένες γλώσσες . Τα Ελληνικά,  τα οποία βέβαια πρέπει να μάθει, τα Τουρκικά γιατί έτσι αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της χώρας μας, τα αραβικά λόγω των θρησκευτικών… Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μουσουλμανόπαιδα όταν τελειώσουν το δημοτικό, να ξέρουν λίγο απ όλα και τίποτε καλά. Ήδη πολλοί  Μουσουλμάνοι παίρνουν τα παιδιά τους από τα μειονοτικά σχολεία και τα στέλνουν στα Ελληνόφωνα σχολεία της πόλης μιας και τέτοια σχολεία δεν υπάρχουν στα χωριά. Προσωπικά είμαι άνεργος και όμως μένω στην πόλη με όλα τα έξοδα ενοικίου κλπ για να πηγαίνουν τα παιδιά μου σε Ελληνόφωνο σχολείο».

Στην εκδήλωση ένας από τους δύο ομιλητές ήταν ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ Τέρενς Κουίκ, που μίλησε για τα όσα όφειλαν να κάνουν και δεν έκαναν  οι Ελληνικές κυβερνήσεις στην Θράκη για την Μουσουλμανική μειονότητα τονίζοντας « η ανεξέλεγκτη δράση του Τουρκικού Προξενείου και η αδιαφορία με την οποία οι Ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν, τον Πομακικό πληθυσμό και τις ανάγκες του, ωθεί τους ανθρώπους αυτούς που είναι απόγονοι Ελληνικών Θρακικών φύλλων στην αγκαλιά της Άγκυρας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις μετά το πέρας της ομιλίας…

dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version