ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “ξαναχτύπησε” με τις φαεινές του προτάσεις!!!

Γράφει: η Έφη Βαλίλα

Blog: proklisinews.wordpress.com

Υποστήριξε πώς η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν προτιμότερη, καθώς “οι Έλληνες θα πονούσαν μόνο μία φορά και θα είχε αποφευχθεί, η επίπονη διαδικασία”, εννοώντας ασφαλώς τα μνημόνια. Μόνο που ο υπουργός Οικονομικών ως ψυχρός οικονομολόγος δεν έχει την εικόνα του ευρύτερου γεωστρατηγικού περιβάλλοντος. Η Μεσόγειος φλέγεται κι αυτός το «ΤΥΡΙ ΚΟΥΜΠΑΡΕ»… η Ελλάδα έξω από το ευρώ!!!.

Ευχαριστώντας θερμά, θα θέλαμε, να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια με την υπογραφή της  παράδοσης της χώρας μας και τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της, με βάση το αγγλικό δίκαιο, αρχικά από τον γιό Παπανδρέου και στη συνέχεια από Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά και ο δρόμος μας οδηγεί σε μια σίγουρη λιμοκτονία!!!

Με βάση τα λεχθέντα από τον κο Υπουργό της Γερμανίας,  θα θέλαμε να του πούμε και τα εξής ακόμα; Η Ελλάδα αν είχε βγει από το ευρώ θα έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης τώρα, και μάλιστα χωρίς αυτό το υπέρογκο χρέος και την απίστευτη φτωχοποίηση των Ελλήνων!!

Ο λογαριασμός δυστυχώς δε βγαίνει και το μοντέλο είναι περά για πέρα καταδικασμένο για αποτυχία! Αυτό άλλωστε υπερτονίζει και μετά παρρησίας και ο Ματέο Ρέντζι ο Ιταλός πρωθυπουργός, με την επισήμανση ότι η χώρα του, δεν θα μπορέσει ν’ αντέξει άλλο αυτή τη λιτότητα. Και να μην εκπλαγεί κανείς όταν δεί την Ιταλία να θέτει θέμα εξόδου από το ευρώ  σε συνδυασμό με το Brexit, ώστε  ν’ ανάψουν το φιτίλι της έκρηξης που θα πλήξει τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ευρωζώνη.

 

Στην προοπτική μιας Ε. Ένωσης που δε θα χαρακτηρίζεται από ετερονομία και ετεροδιαχείριση, ο κ. Σόιμπλε δε θέλει στην ουσία την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,  κι αυτό διότι αν “εξέλθει” η Ελλάδα από το Ευρώ, ξαφνικά, θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης, καθώς και η Γερμανική Οικονομία. Αυτά τα λέει με τον γνωστό εκβιασμό: ή θα κάνατε αυτό που σας λέει η Γερμανία  ή θα σας βγάλουμε έξω από το Ευρώ!

Ίσως ο κ. Σόιμπλε να ξεχνάει τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της χώρας  μας, που αν η Ελλάδα βγει εκτός του ευρώ, θα πέσει στην  αγκαλιά της Ρωσίας. Με  τα δεδομένα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, θα μπορεί κανείς εύκολα να προβλέψει το πόσες παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών θα είχαμε ημερησίως! (Βλέπε: Αρμενία, Συρία) κ.λπ

Γι αυτό και οι Αμερικανοί δείχνουν πάντα τις αγαθές προθέσεις τους, προς εμάς, όπως π.χ. το ΔΝΤ, που επιτρέπει τις απευθείας παρεμβάσεις του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού με στόχο την παραμονή μας στην Ε.Ε. ενώ η Άνγκελα Μέρκελ, μας απειλέι κάθε τόσο,  για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πριν από λίγους μήνες οι Ρώσοι αναγνώρισαν το ολοκαύτωμα Ποντίων από τους Τούρκους, κι εμείς, το «χαβά» μας. Το πιο τρελό είναι η υπόσχεση στον Τούρκο Επιχειρηματία να του παρέχουμε  τηλεοπτική συχνότητα (Τηλεοπτικό Σταθμό)?. Την προηγούμενη εβδομάδα, η επίσημη Ρωσία  απότισε φόρο τιμής, στους αδικοχαμένους αεροπόρους μας στα Ιμια!. Ενώ πολλοί  έλληνες ξέχασαν δυστυχώς αυτή την ημερομηνία!

Είναι λυπηρό πως η επίσημη ελληνική πολιτεία καθώς και ο Πρωθυπουργός μας, να μη μπορεί ν’ αντιληφθεί, πώς το γεωπολιτικό παιχνίδι είναι τεράστιο,  και εκείνον δεν τον ρωτάει κανείς, αφού άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!. Και μάλιστα κατά την ταπεινή μου άποψη, οι ΗΠΑ είναι αδύνατο να ρισκάρουν να χάσουν την επιρροή τους στην Ελλάδα, αφήνοντας την, να βγει από το ευρώ. Και ιδιαίτερα σήμερα που Ρώσοι έχουν κάνει συμμαχία με Ιράκ, με Αίγυπτο και Ισραήλ και συνεχώς μπαίνουν κι άλλοι στο ίδιο τοπίο της στρατιωτικής συνεργασίας: Κούρδοι και Σύριοι.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι πολύ μεγάλο, για να αφεθεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, με αληθινά σενάρια και πραγματικές ασκήσεις ισορροπίας. Το καλύτερο, θα ήταν να συμβούν άλλα πράγματα στην Ε.Ε., για να σωθεί η Ελλάδα και εμείς!!!  

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version